ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İLE ORDU ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİNDE UYGULAMALI LUCA BE MUHASEBE UYGULAMALARI EĞİTİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ordu Üniversitesi ve Ordu Mali Müşavirler Odası arasında LUCA Muhasebe Programı ve muhasebe uygulamaları konularında yapılacak eğitim modeline yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında LUCA Muhasebe programı, muhasebe uygulamaları alanlarında tarafların öğrencilere tecrübelerini aktararak mezun olduklarında uygulama bilgilerine sahip aranan nitelikli personeller olması hedeflenmektedir. Ayrıca Ordu Üniversitesi ve Ordu Mali Müşavirler Odası sosyal sorumluluk projeleri, ortak panel, sempozyum, seminer, kurs vb. etkinlikleri de işbirliği içinde gerçekleştirecektir.

Protokol ile Ordu Üniversitesine bağlı bağlı Fakülte ve Yüksekokullarda Muhasebe ve Vergi alanında eğitim gören öğrencilerin mesleklerini uygulamak için gerekli olan bilgi ve becerilerini artırmak amacı hedeflenmektedir. Ayrıca öğrencilerin meslekleri ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim programları, sosyal sorumluluk projeleri, ortak panel, sempozyum, seminer, kurs vb. etkinlikleri Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve bağlı kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içinde yapılacaktır.

LUCA VE MUHASEBE UYGULAMALARI BİLGİSİNE SAHİP GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M.Ender SÖNMEZ; “ Proje kapsamında TÜRMOB-TESMER ve LUCA destekleriyle öncelikle Üniversitemizin birimlerine LUCA lisansları ücretsiz olarak kazandırılmıştır. Son yıllarda birçok meslek grubunda uygulamayı bilen, nitelikli personel ihtiyacı artmıştır. Teknolojik gelişmeler neticesinde de muhasebe programları kullanma becerisi önemli bir konuma gelmiştir. Üniversiteden, yüksekokullardan mezun olan gençlerimiz iş arayışına başladığında mesleki uygulama bilgisi, program bilgisi sorulmakta olduğundan ilk günler herkes için zorlu geçmektedir. İş birliği ile amacımız muhasebe bürolarında günlük yapılan işlemleri örnek belgeleriyle, uygulamalarıyla birlikte sınıflara taşımaktır. Ordu Üniversitesinde eğitim veren akademisyenlerle birlikte gençlerimizin okul hayatı sonrası iş bulmalarını kolaylaştırmak için tecrübelerimizi bir araya getireceğiz. Öğrencilerimizin iş dünyasına ilk adımlarında LUCA muhasebe program bilgisine sahip ve teori pratik karmaşasında iş bulmada zorlanmayan nitelikli personeller olması için hep birlikte çalışacağız.” dedi.