Değerli Meslektaşım;

Son yıllarda yaşadığımız birçok olumsuzluklar ile buruk bir sevinç ile 2023 yılına başladık, bu yıl da deprem felaketinin sarsıcı etkisinin yüreklerimizi parçalaması ile üzücü, ekonomik açıdan enflasyonun etkileri ile zorlu bir yıl geçirdik ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizin 100.yılına hür ve  bağımsız olarak ulaşmanın heyecanı ile gururlu  bir yılı geride bıraktık.

2023 yılı gerek ekonomik gerek mesleğimizin icrası olsun büyük emekler, zamanlar harcanarak çalıştığımız bir dönem oldu. Mesleki yoğunluğumuz e-dönüşüm süreci, mevzuat değişiklikleri, yeni vergi politikaları, yeni yürürlüğe gire enflasyon düzeltmesi ile her yıl yoğunlaşarak devam ediyor. Ticari yapıdaki değişimler, teknolojik gelişmeler mesleğimizi daha da hızlı değişim ve dönüşüm sürecine zorluyor. Mesleki olarak yüklenen sorumluluklara, ilave yüklere takvimlerdeki günler, saat dilimleri yetmez oluyor.

Tüm bu zorluklara rağmen yüksek mesleki standartları gerçekleştirmek üzere birlik beraberlik içinde geleceğimize umutla bakmak, mesleğimizi daha da yüceltmek, mesleki bilgi, birikimlerimizin ve emeklerimizin karşılığını doğru seviyede tespit ederek yaşam standartlarını hak ettiğimiz düzeyde oluşturmak zorundayız.

2024 ile yeni bir başlangıca hazırlanırken, gelecek güzel günlerde sağlığın, mutluluğun, huzurun, sevginin, dostluğun, birlik ve beraberliğin, barışın hakim olduğu bir yıl olmasını temenni ediyor, yeni yılınızı kutluyorum.

M.Ender SÖNMEZ

Oda Başkanı