TÜRMOB GENEL BAŞKANIMIZ EMRE KARTALOĞLU ORDU’DA BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ

TÜRMOB Genel Başkanımız Emre Kartaloğlu Basın Mensupları ile Düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.  Düzenlenen programa Oda Başkanımız Bahadır Baş, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ile Ordu’da Yayın Yapan Basın Kuruluşları Katıldı.

Düzenlenen kahvaltı programında bir konuşma yapan TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, pandemi sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi.

“ÖZVERİYLE ÇALIŞTILAR”

Türkiye’de 120 bin Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir ve yaklaşık 20 bin stajyer meslek mensubuyla ülke ekonomisinin mali denetiminin gerçekleştirildiğini söyleyen TÜRMOB Genel Başkanı Kartaloğlu, “Pandeminin başladığı günden bu yana meslek mensuplarımız özveriyle çalıştı” dedi.

“130 BİN KİŞİYE ULAŞTIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi ile mücadele açıklamalarına değinen Kartaloğlu, “Açıklamalarının arasında en önemlisi kısa çalışma ödeneğiydi. Biz bu konu ile ilgili ne yapmalıyız diye düşündük. Bir an önce kısa çalışma ödeneğini hayata geçirmemiz gerekiyor dedik ve bir hafta içerisinde eğitim seti hazırladık. Böylelikle Youtube üzerinden yaptığımız eğitim ile 130 bin kişiye ulaştık”      ifadelerine yer verdi.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN ÇOK BÜYÜK KATKILARI VAR”

Kur korumalı mevduata geçiş ile ilgili bilgi veren Kartaloğlu, “17 Şubat’ta bizim aldığımız rakamlara göre 15 milyar dolar karşılığı TL’ye dönüşmüştü. Bizim meslektaşlarımızın ve bu camianın çok büyük katkıları vardı” şeklinde konuştu.