“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ: ANNE”

Ordu Mali Müşavirler Odası Ertuğrul Yüksel Konferans Salonunda uyuşturucu ve bağımlılıkla ilgili olarak farkındalık oluşturmak amacıyla  EN İYİ NARKOTİK POLİSİ: ANNE konulu seminer düzenlendi. Seminer konularında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Erhan Demirci sunumlarını gerçekleştirdi.

Seminere Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Başkanı Bahadır Baş, Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç ve  Meslek Mensupları Katıldı.

Seminerin açış konuşmasında Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BaşTürkiye’de uyuşturucu çok özel bir konu, bizler mali müşavirler olarak ne alakası var diyebiliriz ilk bakışta. Ama hepimizin ailesi, çocukları var, ülkemiz ve dünya ölçeğinde bakıldığında gençlerimizde kanayan bir yaradır. Türkiye’de 3 milyona yakın uyuşturucu madde bağımlılığından bahsediliyor. Bu rakamları gördüğümüzde bugün burada bu mücadeleye katkı sunmak adına güzel bir iş yaptığımızı  görüyoruz. Kadınlar, anneler hayatın her alanında büyük sorumluluklar taşıyorlar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini gençliğe emanet ettim demekte fakat bu açıdan baktığımızda  Türkiye Cumhuriyetini aslında gençlerimizin yetişmesinde büyük rolü olan annelere emanet etmiş oluyor, çünkü gençlik annelerin denetimi ve gözetimi altıda yetişiyor, aslında üzeri örtülü olarak da anneler bir misyon yüklenmiş oluyor. ” dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Erhan Demirci “ Ailelerin, özellikle annelerin çocuklarının davranışlarını izlemesi gerekmektedir. Olağan dışı bir izlenim olması halinde bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Uyuşturucu muhakkak arkadaş vasıtasıyla ulaşılan bir maddedir. Bu yüzden mutlaka çocukların arkadaşları kontrol edilmelidir. Çocuklarımızı korumak, onları bu zehirden uzak tutmak için bu mücadeleyi birlikte vermeliyiz. Son araştırmalara göre uyuşturucu madde kullanımı metruk binalardan ziyade kullanıcıların evlerinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın davranışlarını çok iyi takip etmeliyiz “ dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Erhan Demirci seminer konularında sunumunu gerçekleştirdi.