ORDU SMMM ODASINDA ‘’MUHASEBE MESLEĞİNİN GELECEĞİ: UZMANLAŞMA VE DİJİTALLEŞME’’ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ordu Mali Müşavirler Odası, 02 Kasım 2017 Perşembe Günü 13.00 – 15:30 saatleri arasında Oda Toplantı Salonunda ‘’Muhasebe Mesleğinin Geleceği: Uzmanlaşma ve Dijitalleşme’’ konulu seminer düzenledi. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Galatasaray Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümü Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Volkan Demir, meslek mensupları, stajyerler ve stajyer aday adayları katıldı.

 Oda Başkanı Bahadır BAŞ; ‘’Bugün Volkan Hoca gibi Ordu’nun yetiştirdiği kendini Türkiye’de ispatlamış Muhasebe ve Finansman alanında önemli bir değer olmuş bugün ülkede kurumlara çok önemli bilgiler aktaran çok değerli üstadımız arkadaşımız hemşerimizle bir aradayız. Kendisinin Ordulu olmasından gurur duyuyoruz. Ne zaman arasak bize zaman ayırıyor. Ordululuk, hemşerilik sevgisi her zaman farklıdır. Hocamız yeni aldığı proföser unvanı ile Ordu’da ilk seminerini gerçekleştirmektedir. Bugünkü toplantımızın dijitalleşme ve anlamında yarının geleceğine ışık tutacağına inanıyorum. Dünya artık yapay zekadan bahsediyor.’’

Ertelenmiş SGK prim borçlarını ödeyemeyenler için teşvik iptalinin engellenmesi gereklidir;

2016 Aralık ile 2017 Ocak ve Şubat ayları SGK prim ödemeleri Ekim, Kasım, Aralık aylarına ertelemişti. Yasa diyor ki eğer ertelenen primleri, son ödeme tarihine kadar ödenmez ise ertelemeye esas aydan başlamak üzere yaklaşık 10 ay boyunca yararlandığın teşvikler iptal edilecektir. Onbin TL erteleme borcu olan bir işveren için nerdeyse onbin TL teşvik iptali ve gecikme faizi söz konusu olacaktır. Biz diyoruz ki geriye dönük yararlanılmış olan teşviklerin iptali söz konusu olamaz, bu haksızlıktır. Zaten durgun ekonominin hareketlenmesi için işverenlere getirilen bu erteleme amacından uzaklaşmış olacaktır. İşverenler teşvik iptalleri ile daha da zor bir durumla karşılaşacaktır. Ertelenmiş SGK prim borçlarını ödeyemeyenler için yasa tasarısı ile teşvik iptalinin engellenmesi gereklidir.

‘‘Asgari ücretle ilgili gelir vergisi tarifesi artık standart hale gelmelidir. ‘’

Hepimizin bildiği üzere asgari ücretin vergi dilimlerinden kaynaklı düşüşü ile ilgili düzenleme beklenmektedir. Her sene böyle bir gündem oluşması yerine asgari ücretle ilgili gelir vergisi tarifesi artık standart hale gelmelidir. Asgari ücret üzerinden bu vergi yükü kaldırılmalıdır.‘’ dedi

İş mahkemelerinde en son çıkan kanun tasarısında artık bundan sonra işçi davaları açılmadan önce bir arabulucuya gidilmesi oradan bir yazılı kağıt alıp ondan sonra işlem yapılıyor. ‘’dedi.  

‘‘Odamız tarafından yayınlanan Eski Vergiler kitabında görüşlerini paylaşan değerli Naim Güney’e teşekkür ediyoruz. 1955-1956 yıllarında rahmetli olan Muzaffer Yüce’nin muhasebe belgelerini çıkartan, İbrahim Sağra’nın 1945-1950’lerdeki kayıtlarını çıkartan resimlerini çıkartan değerli araştırmacı yazar abimiz Naim Güney’e sizler adına teşekkür ederim. ‘’ dedi.

Araştırmacı / Yazar Hüseyin Naim Güney ise; ‘‘Tarihini bilmeyen geleceğinin planlamasını yapamaz. Geçmişteki yaşadıklarımızı kayıt altına almaya mükellefiz. Muhasebenin ve vergi sisteminin geçmiş yıllara kadar kaybolmuş, unutulmuş her türlü vergileri önümüze geldikçe bir araya toplamıştık. Kültüre, tarihe, sanata değer veren Oda Başkanı Bahadır Baş ve yöneticileri bu konuda hasssasiyetini gösterip yaptığımız çalışmaya sahip çıktılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

Araştırmacı/yazar Hüseyin Naim Güney’e Eski Vergiler kitabına vermiş olduğu emeklerden dolayı Oda Başkanı Bahadır BAŞ tarafından plaket takdim edildi.

Prof. Dr. Volkan Demir; ‘‘Çok güzel bir odasınız. Odasına böyle sahip çıkan, her toplantıda salonları dolduruyorsunuz. Bugün muhasebe mesleğinin geleceği nereye gidiyor bununla ilgili konuşacağız. Ben gelecek konusunda iyimser ve ümitliyim. ’’dedi.

Konuşmasının devamında Mali Müşavirlik Mesleğinin Geleceği: Uzmanlaşma ve Dijitalleşme konulu seminerini gerçekleştirdi.

Seminer sonrasında Prof. Dr. Volkan DEMİR’e Oda Başkanı Bahadır BAŞ tarafından çocukluğun geçirdiği Taşbaşı mahallesini resme alan tablo takdim edildi.