Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş ve Araştırmacı/Yazar Hüseyin Naim Güney Ordu Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret etti.

Araştırmacı/yazar Hüseyin Naim Güney tarafından kaleme alınan Ordu Mali Müşavirler Odası tarafından bastırılan Eski Vergiler kitabı Ordu Valisi Seddar Yavuza takdim edildi.

Kitap ile ilgili açıklamalarda bulunan  Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Odamız tarafından 6 ay aralıklarla bilgi bankası cep kitapçığı sirküler kitabı hazırlıyoruz. Osmanlı’dan öşür vergisi ile başlayıp 1950’lere kadar devam eden bir kaç nesil üzerinde unutulmaz acı izler bırakan “Hayvan Sayım yani Ağnam vergisi, Arazi yazım vergisi, Yol mükellefiyeti, Mahsul (Ürün) vergisi, Bekarlık vergisi ve Varlık vergilerini kaynaklara dayalı olarak nostaljik öykülerini arşivlerden araştırıp, bulup günümüz kuşakları öğrensinler ve bilsinler diye araştırmacı/yazar Hüseyin Naim Güney’in kaleme almış olduğu Eski Vergiler isimli kitabı Odamız tarafından bastırdık. Meslek camiamız açısından önemli ve yararlı olan bu kitabı odamız üyelerine ve 81 ildeki Odalarımıza gönderiyoruz.’’ dedi.

Konuşmasının devamında Eski Vergiler ve Ordu ilindeki yansımalar ile ilgili bilgiler sunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ordu Valisi Seddar Yavuz ise; ‘‘Çok başarılı ve güzel bir çalışma olmuş. Ordu SMMM Odasını böyle bir çalışmaya öncülük ettiği için tebrik ederim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’

 Vali Seddar Yavuz Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş’a ve çalışmalarında kolaylık ve başarı dileğinde bulundu.