ÜNYE TİCARET VE SANAYİ ODASI 1-7 MART MUHASEBE HAFTASI NEDENİYLE ÜNYE’DEKİ MALİ MÜŞAVİRLER İLE SABAH KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO), Muhasebe Haftası dolayısıyla ÜTSO lokalinde kahvaltı programı düzenleyerek, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerle bir araya geldi.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahadır Baş, Ünye’de ilk defa meslektaşlarıyla, ÜTSO iş dünyası ve Vergi Dairesi’yle bir araya geldiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

-Muhasebecilik mesleği ciddi anlamda stres yaratıyor” -

Bu yıl muhasebeyi, “Emeğimiz ülkemize değer” sloganıyla kutladıklarını hatırlatan Bahadır Baş, “Geceleri evimize gidemiyoruz, yoğun iş yükü ile karşılaşıyoruz. İş dünyasının, esnafın belki de hiç düşünmediği sorunu biz onlar adına düşünüp, onlar adına hayata geçirip, onlarla ilgili sorunların endişesini taşıyoruz. Aslında bu, meslekte bizde ciddi anlamda stres yaratıyor”dedi.

Bankacılık sisteminde düzenlemeler yapıldığını, artık kredi verirken bilançonun esas alındığını belirten Bahadır Baş, şunları söyledi:

“İş dünyası bir tarafta, Vergi Dairesi bir tarafta, biz de her ikisi arasında köprü görevini gören mali müşavirleriz. Tabi ki ülkemize değer katacağız. ÜTSO Başkanı İrfan Akar, bankalar artık kredi verirken bilanço değerlerine bakıyor, dedi. Biz kendisinin görüşlerini mutlaka değerlendirmeye alacağız. Finansal tablo okuma ile alakalı özel bir eğitim düzenleyebiliriz. Bunları daha fazla hayata geçmesi için katkı sunabiliriz.”

-Ünye marka bir şehir -

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahadır Baş,Ünye’nin marka bir şehir olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Ünye’nin kendisi bir marka. Ordu yokken, Ordu merkez yokken 400-500 sene bu bölgede Ünye vardı. Ünye’nin son yıllarda vergi gelirlerinde hem tahakkuk, hem tahsilatında artış olmuş. Bunlarda en önemli öğe iş insanlarımız, iş dünyası, esnaflarımız ve onların bu beyanlarını hazırlayan muhasebeci arkadaşlarımızdır. Bu artışın ülkemize değer katmasını diliyorum.”diye konuştu.

-Fakülte şehre  katma değer sunmalı-

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni (ÜİİBF) sahaya çekmek gerektiğini de belirten Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini çok daha sahaya çekmemiz lazım. Burada iktisat, işletme ve maliye bölümü var. Bunun farkında değiliz. Bunun şehre ve Ünye’ye değer yaratması lazım. Yani bu ilçenin eğitimlerinin önemli bir kısmını İİBF hocalarının vermesi lazım.”

 

ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Muhasebeciler Haftası’nın iş insanlarını, vergi dairesini, muhasebeciler ve banka sektörünü kapsadığını, gelecek yıl bankacılık sektörünü de katarak bir araya gelmeyi düşündüklerini söyledi.

-Muhasebeciler iş insanlarının modacısı -

Muhasebecilerin iş insanlarının modacısı olduğunu ifade eden Akar, “Muhasebeciler bizim modacımızsınız. Muhasebeciler bizi hem vergi dairesine, hem de bankalara dizayn etmek zorunda. Eğer siz bizi iyi dizayn ederseniz biz bankalarda ve vergi dairesinde daha güçlü, daha samimi oluruz.”diye konuştu.

Akar, bankaların artık bilanço esaslı çalıştığını ve bu noktada muhasebecilere önemli görevler düştüğünü belirterek, “Son dönemlerde bankalar artık bilanço esaslı çalışıyor. Burada da muhasebecilerimize çok görev düşüyor. Bu konuda özellikle son bilanço döneminde çok dikkat edilmesini istiyoruz.” dedi.

Ünye Vergi Dairesi Müdürü Yavuz Kalkan, Vergi Haftası ve Muhasebe Haftasında paydaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, “Vergi ile ilgili bize paydaş olan arkadaşlarımızın yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.”dedi.