Oda Başkanımız Bahadır BAŞ’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı;

" Kadınlara yönelik ayrımcılığın, baskı ve şiddetin yoğun olarak yaşandığı bu günlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemi daha da artmıştır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Kadınlar, geçmişten bu yana hak arama eylemleriyle, kadın-erkek eşitliğinin her alanda yaşama geçirilmesine katkıda bulunmuşlardır. Ancak kadınlarımızın hala hak ettikleri yerde olmadığı bir gerçektir. Kadınlarımızın hayatın her alanında hala haksızlıklara maruz kaldığı görülmektedir. İş yaşamında düşük ücret, kötü koşullarda çalıştırılma, cinsel taciz gibi sıkıntılar yaşayan kadınlar, aile içinde bile şiddete maruz kalabilmektedir.

Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte, ‘kadınların eşit haklara sahip olması’ gerektiği gibi aydınlık bir düşünceyle dünyanın birçok ülkesinden önce, ülkemizde kadınlarımıza sosyal ve siyasal haklar verilmiştir. Kadınlarımızın, toplumsal yaşamımızın onurlu bireyleri olarak, hayatın her alanında kendilerini göstermeleri, tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır.

Şiddetin, argonun, töre cinayetlerinin, istismarların, ayrımcılığın olmadığı ve baskı içeren uygulamalarla karşı karşıya kalınmadığı bir dünya hepimizin en büyük arzusudur. Mali Müşavir Meslektaşlarımızın sorunlarından da bahsetmemiz gerekiyor bugünde. Öncelikle Doğum Yapan bir meslektaşımızın mücbir sebep kapsamında beyannamelerini belli bir süre göndermeme hakkı olmalı. Mali Müşavirlerin hasta olabilme hakları olmalıdır. Bir mali müşavirin ağır hastalık, tutukluluk v.b durumlarda beyannamelerinin gönderilmesi beklenmektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Sadece vergi mükelleflerine tanınan mücbir sebep hali mali müşavirlere de tanınmalıdır.

Bayan Mali Müşavirler için yıpranma payı getirilmelidir. Bayan Meslektaşlarımız günde 12 saat çalışmaktadır. 8 saat bürosunda çalışan bir meslektaşımızın evde de en az 4-5 saat çalıştığı bir gerçektir. Çünkü bayanların ev, çocuk, aile olması, iş saatlerinin yoğunluğundan dolayı erkeklere oranla daha fazla emek ve zaman harcadıkları bir gerçektir. Bayan meslektaşlarımıza bu nedenle fiili hizmet zammı dediğimiz yıpranma payı mutlaka getirilmelidir.

Ülkemizde 1990 da kurulan mesleğimizde bayanların sayısı %20’nin altında iken bu gün bu rakam %30’lar seviyesindedir. Odamızda da 102 bayan meslektaşımız ve 22 tane bayan stajyerimiz var. Toplamda ülke seviyesindedir. %30 lar civarında.

Odamızda Görev Alan Bayan Yöneticilerimizi sizlere saymak istiyorum;

Tuğba Kılıç - Yönetim Kurulu Üyemiz

Hatice Şahin Ergül - Denetleme Kurulu Başkanımız

Özleyen Akyol - Denetleme Kurulu Üyemiz

Saynur Torunoğlu - Disiplin Kurulu Başkan Yardımcımız

Esra Oktay - Disiplin Kurulu Sekrterimiz

Ayşe Varol Şentürk - Disiplin Kurulu Üyemiz

Gülüzar Çakmak - Etik Kurulu Başkanımız

Meryem Kaçar - Etik Kurulu Üyemiz

Ayşegül Çelenk - TESMER Saymanımız

Gamze Ayalp - Haksız Rekabet Kurulu Üyemiz

Bayan meslektaşlarımızın talepleri, zaman ayırmaları doğrultusunda bu sayı daha da artacaktır.

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.”