TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BÜYÜK ZAFER

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 30 Ağustos'un Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir nokta olduğunu belirtti.

MİLLİ MÜCADELEDEKİ EN BÜYÜK ADIM

30 Ağustos, tarih boyunca istiklal ve hürriyet inancı ile hareket eden ordumuzun ve milletimizin eğilmez iradesinin sembolü haline gelmiştir. Ay yıldızı göklerden indirmemek, esaret altına girmemek için aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz kanlarıyla canlarıyla vatan yaptıkları bu toprakları bizlere armağan etmişlerdir. 26 Ağustos' ta başlayıp 30 Ağustos' ta büyük bir zaferle sonuçlanan kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz, topraklarımıza göz diken düşman kuvvetlerinin teslim olduğu, milletimizin ayağa kalktığı, dirildiği, geçmişini unutmadan geleceğine sahip çıktığı tarihin dönüm noktalarından olmuştur.

CUMHURİYETİN TÜM KAZANIMLARINI KORUMA VE GELİŞTİRME MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ

Türk milletinin verdiği mücadelenin 30 Ağustos ile taçlandığını ifade eden BAŞ şunları kaydetti:

"30 Ağustos 1922 yılında elde edilen zafer tarihimizin en şanlı zaferlerinden biridir. Bu büyük zaferin 95. yıl dönümü kutlu olsun. Bu zaferi büyük bir gururla yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları büyük bir kahramanlık ile ülkemizi kurmuşlardır. "Ülkemize, cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze kastetmeye çalışanlar, Türk Milletinin cesareti ve mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaktır. Türk milleti, sonsuza kadar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, cumhuriyet ve demokrasinin rehberliğinde yaşamaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve bağımsızlığımızın mimarı, Türk milletinin ebedi önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Zaferimizin 95. yılı kutlu olsun."

Bahadır BAŞ

Oda Başkanı