ODA BAŞKANIMIZ BAHADIR BAŞ, TRABZON SMMM ODASI TARAFINDAN DÜZENLENEN “MUHTASAR SGK BİRLEŞMESİ VE GÜNCEL VERGİ VE MUHASEBE UYGULAMALARI’’ KONULU SEMİNERE KATILDI.

 

Trabzon SMMM Odası’nda İSMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir ve eğitim vermek üzere İSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı’nın Katılımı İle “Muhtasar SGK Birleşmesi ile Güncel Vergi ve Muhasebe Uygulamaları” konulu seminer yapıldı. Seminere Ordu Mali Müşavirler Odası’nı temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş ve Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez Katıldı. Seminere ilgi çok fazlaydı.  

Seminer açış konuşmasını yapan Trabzon SMMM Odası Başkanı Mehmet Pehlivan; “İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir ve Oda Başkanımız Bahadır Baş’a seminere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Seminerde konuşma yapan Oda Başkanımız Bahadır Baş; 24 Ocak Cuma akşamı Elâzığ ve Malatya’da yaşanan depremde ölenlere rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Yaşadığımız bir olay; Elazığlı bir meslektaşımız twitter’a şöyle yazmış” süre uzatımı gelmeyecek mi” düşünebiliyor musunuz deprem yaşanmış, binalar yıkılmış fakat meslek mensubu hala süre uzatımı ve beyannamelerin girmesi ile ilgili endişesini dile getiriyor, mesleğini düşünüyor. Son 1 ay içerisinde Karabük’te 2 burada 1 meslektaşımızı beyin kanaması ve kalp krizinden kaybettik. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu stres hepimizi tehdit ediyor. TÜRMOB’un söylediği lafta değil gerçekten yaşantımıza dokunuyor. Acilen bizlerin emeklilik sürelerinde bir yıpranma ve beyin amortismanı getirilmelidir.

Son bir konu 1916 yılında Ruslar Trabzon’u işgalinden sonra Ordu’ya göç eden Trabzonluların yaşadığı Ordu Bekirli Mahallesinde Kimsesiz Trabzonlular mezarlığı var burayı ziyaret etmenizi rica ediyorum.

İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir, Mesleki sorunlar ile ilgili görüşlerini paylaştı. Devamında İSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı’nın “İş Kanunu, Vergi Kanunları, SGK Ve Bordro Kapsamında Muhtasar SGK Birleşmesi, Güncel Vergi ve Muhasebe Uygulamaları”  konulu sunum gerçekleştirdi.