ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDA; “DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU ve İŞLETMELERE ETKİSİ ile E-DÖNÜŞÜM SEMİNERİ DÜZENLENDİ.  

04 Aralık 2019 Çarşamba Günü 14.00 – 16.30 Saatleri Arasında Oda Toplantı Salonu’nda DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU ve İŞLETMELERE ETKİSİ  ve TÜRKKEP Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş. İle Ortaklaşa ‘‘E-DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI” Konulu Seminer Düzenledi. Seminere Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL, Avukat Atila TATAR,  TÜRKKEP Karadeniz Bölge Müdürü Murat Faruk ÖZTÜRK, Ordu Sorumlusu Muhammet ŞAHİNTÜRK, Başkan Yardımcısı O.Murat GÜR, Oda Sekreteri M. Ender SÖNMEZ, Oda Saymanı D. Serdar YILDIRAN, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba KILIÇ, Meslek Mensupları ve Stajyerler Katıldı

“ARTIK KADINA YAPILAN ŞİDDETE DUR DEMEMİZ LAZIM.”

Ülkemizde her gün, en az bir kadın öldürülmektedir. Buna bir tepki göstermemiz, o ailelerin yerine empati yapmamız lazım. Toplumsal bir çözüm çare bulmalıyız…

Seminer açış konuşmasında Oda Başkanımız Bahadır BAŞ; “Artık Kadına Yapılan Şiddete Dur Dememiz Lazım. Ceren Özdemir hunharca bir saldırıya kurban gitti. Ülkemizde her gün, en az bir kadın öldürülmektedir. Buna bir tepki göstermemiz, o ailelerin yerine empati yapmamız lazım. Öyle bir toplum olduk ki artık acıları da çabuk tüketiyoruz. Bir şeyi yapıyormuş gibi yapmamalıyız. Toplumsal bir çözüm çare bulmalıyız bir cümleden ötesine geçmemiz gerekir. Kendisine rahmet ailesine sabır diliyorum.

Son olarak Hentbol Takımımız bir trafik kazası geçirdi yararlılara şifa, iki genç arkadaşımızı kaybettik onlara rahmet diliyorum.

Kişisel verilerin korunması kanunu ile ilgili Sayın Avukat Atilla TATAR burada kendisi Ordu Barosuna kayıtlı kendisi daha önce ordu kent konseyi başkanlığı görevinde bulunan hukuk alanında kendini ispatlayan ve kişisel veriler konusunda önemli çalışmalar yapmış Ordu’nun önemli hukukçularından biridir.

Bu seminer çok önemli 50 ve üzeri işçi çalıştıran ve 25 milyon ciroyu geçen her işletmenin 31.12.2019’a kadar VERBİS’e kayıt olması gerekiyor. Ciddi cezai yaptırımları var bu konuya dikkat etmeliyiz farkındalık yaratmak adına bunu yapmalıyız. Sürecin bir başka önemli tarafı daha var Mali Müşavirler, Avukatları, Bilir Kişileri ilgilendiriyor, Bağımsız Denetçileri ilgilendiriyor verilerin saklanması verilerin gizliliği sorumluluğu yani özel bilgiler dediğimiz personel bilgileri genel bilgiler dediğimiz bilgilerin üçüncü bir kişiye ulaşmaması gerekiyor hapis cezasına ciddi kadar yaptırımları var.

Yine bir başka konu e-dönüşüm süreci birlikte e-dönüşüm sürecini yaşıyoruz 509 No’lu tebliğ ile çok radikal düzenlemeler içeriyor. 5 bin ile 30 bini geçen faturaların nasıl yazılacağının uygulamasının içeriyor. Lütfen acele etmeyin Mali Müşavirleriniz ile görüşün birlikte değerlendirin. Bu sisteme geçiş için acele etmeyin süreci birlikte izleyelim. Yine bir başka konu bütün firmaların mali mühür almasına gerek yok arkadaşlar. E-dönüşüm ticari hayatı, meslek odaları yöneticiliğini, STK Yöneticiliğini tamamını etkileyecek arkadaşlar. Kayıt dışı ile mücadele eylem planı ciddi adımlar sağlarsa artık sektörlere de farklı bir bakış açısı getirecektir.

Açış konuşmasından sonra TÜRKKEP Bölge Müdürü Murat Faruk Öztürk ve SAMKEP Sorumlusu Muhammet Şahintürk vergi mükelleflerinin e-Dönüşüm sürecinden, Avukat Atila Tatar ise “ Dijital Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve İşletmelere Etkisi” konusunda sunum gerçekleştirdiler. 

Seminer sonunda Av. Atila TATAR’a Oda Başkanı Bahadır BAŞ TÜRKKEP Bölge Müdürü Murat Faruk ÖZTÜRK’e Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba KILIÇ plaket takdim etti.