2019 YILSONU DEĞERLENDİRME TOPLANTSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2019 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirildiği Yılsonu Değerlendirme Toplantısını, 28.11.2019 Perşembe Günü saat 11.00’da Odamız Ertuğrul YÜKSEL Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Oda Başkanı Bahadır BAŞ’ın beraberinde Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL, Başkan Yardımcısı Orhan Murat GÜR, Oda Sekreteri Mehmet Ender SÖNMEZ, Oda Saymanı Dursun Serdar YILDIRAN, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba KILIÇ ile Altınordu, Gölköy, Gürgentepe, Perşembe, Ulubey, Fatsa, Korgan, Kumru, Aybastı, Ünye ve Akkuş ilçelerinde bulunan meslek mensupları katıldı.

Toplantıda 2020 Yılı Mali Yükümlülükler Bedelini Toplantıya Katılan Meslektaşlarımızın OY BİRLİĞİ İle Kabul Edildi.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile ilgili bilgiler veren Oda Başkanı Bahadır BAŞ; “Odamızın şu an itibariyle 373 üyesi var. Bunlardan 226’i bağımsız, yani büro sahibi, Mali Müşavirlik faaliyeti yürüten, 147’sı ise bağımlı meslektaşımızdır. Şu an itibariyle Odamızın aktif stajyer sayımız 50, bitirme sınavlarına giren stajyer sayımız 29, Staja giriş sınavlarına giren stajyer aday sayımız 144’dur.

TÜRMOB’un özellikle Genel Başkanımız Emre Kartaloğlu’nun bir projesi vardı. Vergi denetim programı hazırlamak, bu program ile her yıl veya her ay kendi işletmemizin mizanını sorgulamasını yapıp bir Vergi Denetim memuru sonuçları, ön bir değerlendirme raporu hazırlayıp bizlere sunmak. Bu programı birliğimizin programı LUCA ile gerçekleştirebilmek. LUCA entegratör olmak için de gerekli müracaatları yaparak meslek camiasının ihtiyaçlarını karşılamak. Bu yüzden özellikle söylüyorum LUCA programı kullanımını yaygınlaştıralım, bir kez daha gözden geçirelim.

20-21 Kasım tarihlerinde Ankara’da 83. Başkanlar Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantı bu sefer format değiştirerek çalıştay halinde yapıldı. Çalıştay Odaların Mali Yapılarının güçlendirilmesi ve Öncelikli Çözümü Gereken Mesleki Sorunların Tespiti ve Çözüm Stratejilerinin Belirlenmesi konu başlığında 4 er grup halinde yapıldı. Gruplar halinde çalışma raporları hazırlandı. Bu konular üzerine gerekli çalışmalar yapılacak ve bizlerde bu çalışmanın sonuçlarını birlikte takip edeceğiz.

Müteselsil sorumluluk konusunda ciddi raporlar ve ciddi sıkıntılar var bununla ilgili özel bir çalışma yapacağız bütün raporları son beş yılda odaya gelmiş bütün raporları listeliyoruz. İsimleri ve olayları karartarak yapılan olguları sizlerle paylaşacağız. Bu süreci sizler için derleyip toparlayıp müteselsil sorumlulukta nelere dikkat ediyorlar nelere bakıyorlar bu eğitimler buna fayda sağlıyor.

Son olarak e-dönüşüm, kişisel verilerin korunması kanunu ile ilgili aralık ayı içerisinde bir seminer yapacağız. Bir başka eğitimimiz muhtasar ve hizmet beyannamesi birleşmesi ile ilgili bir eğitim yapacağız. Bizim en büyük gücümüz mesleki bilgilerimizin güncel olması ve dersimize çalışmamız. Toplantımıza Katılan Meslektaşlarımıza Teşekkür Ediyorum.”

Fatsa Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı, Kurucu Oda Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Odabaş Fatsa dağlarında siyanür ile altın arama faaliyeti ile ilgili yakın gelecekte Fatsa’yı ve çevresini yakın gelecekteki etkileri ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantı sonrası Oda Başkanımız Bahadır BAŞ; Fatsa Çevre ve Doğa Koruma Derneğine Üye Oldu.