ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE HİZMET EDİYORUZ YAŞANABİLİR MALİ TATİL İSTİYORUZ.!!!

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ, ‘‘Mali Tatil uygulaması, yoğun bir tempo içerisinde çalışan meslektaşlarımızın yirmi gün tatil yapması yeterli olmayıp bizce Temmuz ayı bütünüyle mali tatil ilan edilmelidir. Temmuz ayına ilişkin iş ve işlemler Ağustos ayı beyanı ile birlikte, ağustos ayının beyan süresi içerisinde yerine getirilmelidir. Ancak bu durumda bir tatilden bahsedebiliriz.’’ Dedi.

5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarımıza kolaylıklar getiren “Mali Tatil” uygulaması, bu yıl 01 Temmuz 2019 günü başlayıp - 20 Temmuz 2019 Pazar günü sona erecektir.

Yıllardır verilen mücadele sonucunda çağdaş dünyanın vazgeçilmez unsurlarından biri olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin Ülkemizde yasal statüye kavuşmasını sağlayan ve 13 Haziran 1989 tarihinde uygulamaya giren 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun bu yıl 30’uncu yılını kutladık.

Geçtiğimiz 30 yıl içerisinde meslek mensuplarımız, ülke ekonomisinin gelişimi için çalışmış, ürettiği değeri toplumla paylaşmış, mükellef ile devlet arasında köprü görevini üstlenmiş, devletin e-dönüşümünün sağlanması için yürütülen çalışmalarda en ağır görevleri büyük bir toplumsal sorumluluk ve özveri ile yerine getirmiştir.

Muhasebe, denetim ve danışmanlık hizmetleriyle ekonominin en önemli paydaşlarından biri olan camiamız, çağın gerektirdiği teknolojik yeterliliğe ayak uydurabilmiş, yurt içi ve yurt dışındaki tüm gelişmeleri izleyerek, yapıcı görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Türkiye ekonomisinin en büyük gönüllü hizmetkârları ve güçlerinden birisi olan muhasebe meslek mensuplarının yaşanabilir bir mali tatili hak ettikleri aşikârdır. Maalesef 20 günlük tatillerini yapsalar bile ay içerisinde verilmesi gereken beyanname ve bildirimleri yetiştirmek zorunda olduklarından tatillerini 20 gün yapmaları mümkün olmamakta ve tekrar işlerinin başlarına dönmek zorunda kalmaktadırlar.

 Mesleği her türlü zorluğa ve yoğun bir çalışma temposuna rağmen yürüten mali müşavirler için artık huzurlu bir çalışma hayatının yaratılması şarttır. Temennimiz, Türkiye'yi ekonomik anlamda ayakta tutan mali işlerle uğraşanlar için en azından bir aylık süre zarfında 'hesaptan' uzakta bir tatil öngörülmesidir.  Bir yıl süren yoğun ve yorgun çalışma sonrası, 20 günlük "yasal hakkımız" Mali Tatil'e giriyoruz. Tatil, kısa süreli de olsa çalışmaya ara verilerek, dinlenerek, tazelenmek için iyi bir fırsattır.

Mücadele verilerek kazanılmış bir hak olan Mali Tatili kutluyor, sevdiklerinize ve kendinize zaman ayıracağınız huzurlu bir tatil yapmanızı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

SMMM Bahadır BAŞ

Oda Başkanı