ÇORUM SMMM ODASININ 23. OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURULUNA KATILDIK.

25.05.2019 Tarihinde Çorum SMMM Odası Toplantı Salonunda Yapılan, 23. Olağan Seçimli Genel Kuruluna Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Oğuzlar Belediye Başkanı Önceki Dönem Çorum SMMM Odası Başkanı Muzaffer Yıldırım, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi ÇÖPLÜ, Çorum İl Defterdarı Durak SERCAN, Oğuzlar Belediye Başkanı, Samsun SMMM Odası Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ, Tokat SMMMO Başkanı Turan ÇELİK, Yozgat SMMM Odası Başkanı Hacı Ahmet BULUT, Ordu SMMM Oda Sekreteri M. Ender SÖNMEZ, Ordu SMMM Odası Üst Birlik Delegesi Ercan KIR, Tokat SMMMO Saymanı Hidayet İPEK, SMMMO yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda yapılan 23’ncü Olağan Genel Kurulda Divan Başkanlığı’nı Oda Başkanı Bahadır BAŞ yaptı.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ; “Bizleri Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın divan başkanlığına seçtiğiniz için şahsım ve divan kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Biz; Ordu ve Çorum SMMM Odaları olarak mesleğimize, meslektaşımıza, bölgemize önem vererek samimi, paylaşımcı, dostane ilişkiler kurduk. Mesleğimizin saygınlığından ve sorunlarından bahsediyoruz ama mesleki saygınlığın dört tane temel noksanlığı vardır. Bunun sebebi aslında bizim irademizden kaynaklanmıyor. Türkiye’de tek kanatlı kuş maalesef uçmuyor. Her üç yılda bir af yasası çıkartılırsa mesleki saygınlıktan söz edemeyiz. Mükelleflerimiz mesleki ücret ödemek yerine aflardan yararlanmayı tercih ediyorlar. Vergi alma şeklinizi dolaylı vergiden alırsanız ÖTV’yi bir puan yükselttiğinizde gelir ve kurumlar vergisinin bir yılda ödediği toplam vergi gelirlerini 15 gün içerisinde hesabınıza alırsanız toplam vergi gelirlerinin %70’ni dolaylı vergiye, kaynaktan kesilen stopaj ile beraber %90’nı kaynaktan keserseniz maalesef muhasebeci mali müşavirlik mesleğinde bir gelişme olmuyor. Türkiye’de nüfusumuz 79,81 milyon, bize yakın ülkeler olan Almanya ve Fransa’nın nüfusu bizlere yakın onlardaki mükellef sayısı 50 milyon Almanya’da, 35 milyon Fransa’da, bizde ise 4 milyondur. Mükellef sayımız 4 milyonsa mesleki saygınlıkta sorunumuz var demektir. Sorunlarımızın dördüncüsü ise kendi aramızdaki haksız rekabeti eklediğimizde maalesef mesleki saygınlığımızda problem yaşadığımızı tespit ediyoruz. 30 yıldır bu mesleği icra ediyoruz. Kurumsallaşmak için kurum olmak için zamana ihtiyacımız var. TÜRMOB ve Odalar 30 yıl içerisinde bir eğitim kurumuna dönüşmüştür. Her oda 40 yakın seminer gerçekleştirmiştir. Çünkü mesleki bilgimizin güncellenmesi gerekiyor. Dolayısıyla Çorum Odası’na geçmişten bu zamana kadar hizmet eden bütün başkanlara, bütün yöneticilere, kurullarda görev alan bütün meslektaşlarıma emekleri ve çabaları için teşekkür ediyorum. Umarım yarın seçilecek olan arkadaşlarımızla da yıllar boyu bu birlikteliğimiz devam edecektir.  Aday olan gruplara ve bağımsız adaylara başarılar diliyor, 23. Olağan Genel Kurulumuzun ülkemize, mesleğimize ve Çorum ilimize katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.