SAMSUN’DA DÜZENLENEN 19 MAYIS’IN 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINA ODA BAŞKANI BAHADIR BAŞ KATILDI.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuru'yla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü, Samsun’da törenlerle kutlandı.

 Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı nedeniyle düzenlemiş olduğu, Samsun SMMM Odası ev sahipliğinde Prof. Dr. Bilge KULA’nın ‘‘Atatürk’ün Tam Bağımsızlık İlkesi Açısından Ekonomiye Bakışı’’ konulu konferans düzenlendi.

Düzenlenen Konferansa TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis YONTAN, İstanbul YMM Odası Başkanı Vehbi KARABIYIK, Ankara YMM Odası Başkanı Sakıp ŞEKER, TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı Nazım ANIL, Çorum SMMM Odası Başkanı Ali Can DOĞAN, Samsun SMMM Odası Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ, Samsun SMMM Odası 2013-2019 Dönemi Başkanı Hayrul KAYAR, Gelirler Kontrolörleri Derneği Önceki Dönem Genel Başkanı Burhan DÜZ, Samsun SMMM Odası Eski Sekreteri Adnan DEMİR, Oda Yöneticileri ve Meslek Mensupları Katıldılar.

Programa Odamızı Temsilen Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Oda Başkan Yardımcısı Orhan Murat GÜR ve TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul ODABAŞ katıldılar.

TÜRMOB, Ankara YMM Odası ve Samsun SMMM Odası’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Nedeniyle Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Töreni düzenlendi. Atatürk anıtına çelenki odalar adına TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis YONTAN koydu.

Çelenk Koyma Töreni sonrası, Atatürk ve silah arkadaşlarının 100 yıl önce Samsun´a Bandırma Vapuruyla gelişlerinde ilk karaya çıktıkları nokta olan Tütün İskelesi mevkiine ziyaret gerçekleştirildi.

 Program sonrası açıklama yapan Oda Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen program ve Samsun SMMM Odası’nın ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Dünya tarihine geçen ve Türk tarihinde bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un yüzüncü yılına erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 100. Yıl önce başlatılan bu kurtuluş hareketi bugün hala sürüyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışı ve Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcının 100. yıl dönümünde; Yüce Komutanı ve silah arkadaşlarını gurur, saygı ve minnetle anıyorum.’’ Dedi.