ORDU SMMM ODASINDA ‘‘YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANI VE VERGİ HUKUK GÜNCEL SORUNLARI’’ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

Ordu Mali Müşavirler Odası, 8 Mart 2019 Cuma Günü 14.00 – 17.00 saatleri arasında Oda Toplantı Salonunda ‘‘Yıllık Gelir Vergisi Beyanı ve Vergi Hukuku Güncel Sorunları’’ konulu seminer düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır BAŞ, TÜRMOB Genel Başkanı YMM A.Masis YONTAN, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL, Trabzon Oda Başkanı Ahmet DEMİR, Trabzon Önceki Dönem Oda Başkanı Veysel Zekai BAK ve Kenan ATALAY, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. A. Bumin DOĞRUSÖZ, meslek mensupları ile stajyerler katıldı.

Açış konuşması yapan Oda Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Bugün seminerimize katılan Bumin DOĞRUSÖZ hocamız Türkiye’de vergicilik alanında gelmiş geçmiş en önemli değerlerden birisidir. Vergicilik alanında mesleki görgünüzü, mesleki bilginizi bir yere taşımak istiyorsanız hocamızı mutlaka dinlemenizi öneriyorum. Ordu sevgisini her zaman dile getiren TÜRMOB Genel Başkanımız Masis YONTAN bugün bizlerle birliktedir. Genel Başkanımız nispi temsilden kaynaklananlar başta olmak üzere pek çok mesleki sorunun çözümü için özveriyle çalışmaktadır. “dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklama yapan BAŞ;

‘‘Son 15 gün içerisinde altı tane meslek mensubumuzu meslek stresi nedeniyle kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün mesleki olarak yaşadığımız sorunların bir çoğu çözülmüş olsa idi belki de bu meslek mensuplarımız yaşayacaktı. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günüdür. Bu günde kutlanmayı en fazla hakeden mali müşavir kadınlardır. Bayan mali müşavirlerin doğum yaptığında beyannamelerini göndermeme hakları yoktur. Bu bağlamda mücbir sebep hakkı istiyoruz.  Kutlamalar, hediyeler vermekten ziyade bu sorunları böyle günlerde gündeme taşımalıyız. Bu vesile ile başta bayan meslektaşlarım olmak üzere bütün emekçi kadınların kadınlar günü kutlu olsun. ’’dedi.

TÜRMOB Genel Başkanı YMM A. Masis YONTAN; ‘‘Bugün 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü, bugün dünya muhasebeci kadınlar günüdür. Hepinizin gününü kutluyor, nice sağlıklı mutlu kutlamalar diliyorum. Bugün kadınlarımızın nerede olduğunu ve nerede olması gerektiğinin hesabının yapılmasına vesile olacak bir gün diliyorum. Kadınlarımız başlarımızın tacı olmasına rağmen gereken yerde değillerdir. İnanıyorum ki yakında bunu sağlayacaklardır. Yöneticiler, başkanlar sorunları çözmek için varlardır. Bizlere sorunlarımızı hep iletin, hep söyleyin. Bizleri eleştirin, eleştirirken yol gösterin. Son 15 gün içerisinde altı meslek mensubu kaybettik. Allah’tan ailesine, sevenlerine ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Gelişen ve değişen dünyada artık teknoloji her şeye hakimdir. Bu teknolojik gelişme ile birlikte bilgiye ulaşmak çok kolaydır.  Dünya’da artık ulaşılmayan bir bilgi yoktur. Bilgi çok çabuk değişen birşeydir. Dolayısıyla bizlerde kendimizi yenilemek zorundayız. Mevzuatı takip etmek, okumak zorundayız. Birbirinizi seviniz, sevgi her şeyin ilacıdır. Her şey değişiyor, değişmeyen tek şey değişimdir. Muhasebeci mali müşavirler olarak ya değişeceğiz, ya değişime ayak uyduracağız ya da bu mesleği bırakacağız. Güçlü olmak çağa, zamana, teknolojiye kendini uyarlamaktır. Bu sıkıntıları yaşamamanız için kurumsallaşın, ortaklıklar kurun. Artık bu meslek tek başına yapılacak bir meslek değildir. Sevmek için yürek gerek, devam ettirmek için de emek gerek, bu yürek ve emeği mesleğinizi severek ne olursunuz esirgemeyin.’’dedi.

Açış konuşmalarının ardından Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Kurumlar Dr. A. Bumin DOĞRUSÖZ Yıllık Gelir Vergisi Beyanı ve Özellikli Konular, Uyumlu Mükelleflere Vergi İndirimi ve Sorunları, İzaha Davet Müessesinin Sorunları, SMMM’lerin Sorumluluğu, Vergi Yargısında Gelişmeler ve İçtihat İstikrarsızlıkları konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Sınavlarda Başarılı Olarak Ruhsat Almaya Hak Kazananlara Tören Düzenlendi. Yeni Meslek Mensubu Kader ER’e ve Orhan TASLI’ya Ruhsatını TÜRMOB Genel Başkanı YMM A. Masis Takdim Etti.

TÜRMOB Genel Başkanı YMM A. Masis YONTAN’a Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Trabzon SMMM Oda Başkanı Ahmet DEMİR’e Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL tarafından plaket takdim edildi.