8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAYAN MESLEK MENSUPLARI VE STAJYERLER KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ.

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Olive Cafe&Restaurant’ta kadın meslek mensupları ve stajyerler için kahvaltı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya Oda Başkanı Bahadır BAŞ, TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis YONTAN, Trabzon SMMM Oda Başkanı Ahmet DEMİR, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. A. Bumin DOĞRUSÖZ ve Oda Yöneticileri katıldılar.

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır BAŞ açış konuşmasında " Kadınlara yönelik ayrımcılığın, baskı ve şiddetin yoğun olarak yaşandığı bu günlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemi daha da artmıştır.

Oda Başkanı SMMM Bahadır BAŞ; ‘‘Toplumda sadece sözde, sadece lafta, sadece kitabi bugünlerde değil yaşamın her alanında kadın değer ve sevgi verilmesini savunuyorum. Doğum yapan meslektaşlarımızın beyannamelerini gönderdiği son gün mücbir sebep haklarının olmasını istiyoruz. 8 Mart’ta en güçlü şekilde bunu sizler ile beraber paylaşıyorum. Kadın meslektaşlarımızın doğum yaptıklarında, hasta olduklarında mücbir sebep hakkı getirilmelidir. Siz bayan meslek mensuplarından da bu husus ile ilgili destek bekliyorum. Ciddi çalışmalar yapıyor, büyük emekler veriyorsunuz, hem evinizi, hem bürolarınızı, hemde müşterilerinize danışmanlık yapıyorsunuz. Bütün bayan meslektaşlarımın ve emekçi kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum.’’ Dedi.

Disiplin Kurulu Üyesi SMMM Saynur TORUNOĞLU; ‘‘Bugün hak ve özgürlükler başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri hiçbir yere sığmayan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Her doğan güne sizin emekleriniz ile başlanır. Evimizde, işimizde, aşımızda, kadınların verdiği emekler var. Anneniz, kız kardeşiniz, eşiniz, yâriniz yol arkadaşınız var. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir. Kadın toplumun içindeyse o toplum toplum gibi toplumdur. Kadına şiddete hayır diyor, bütün kadınların emekçi kadınlar günü kutlu olsun.’’dedi.

TÜRMOB Genel Başkanı YMM A.Masis YONTAN ise; ‘‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Başta Oda Başkanı Bahadır BAŞ’a bu güzel ortamı hazırladığı için teşekkür ediyorum. Dünyanın en güzel kadınları annelerimiz, dünyanın en güzel kadınları eşlerimiz sevgililerimiz, dünyanın en güzel kadınları kardeşlerimiz, kızlarımız dolayısıyla dünya kadınların ayakları altındadır. Hepinizin elleri öpülesidir. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin ise yanaklarından öpüyorum. Şairin dediği gibi sevmek için yürek gerek, devam ettirmek içinde emek gerekir. Bunun için ayrım yapmaksızın seviniz. Çünkü sevmek en büyük ilaçtır. Sevgi her şeyin başıdır. Yine bir yazar yüreğin şarkı söylesin diyor. Eğer yüreğiniz şarkı söylerse hayat sizi dansa kaldırır. Hayatınız hep böyle dans içinde geçsin. Geleceğin güzel olacağına olan umudunuzu, inancınızı hiç yitirmeyin. Gelecek hep güzel olacak.’’dedi.