ATATÜRK ANITINA CELENK KOYMA TÖRENİ

25 Şubat – 03 Mart 2019 tarihleri arasında, ilimizde ve ülke genelinde Vergi Haftası Kutlanmaktadır. Bu yıl "30. Vergi Haftası" kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Anıtta yapılan çelenk sunma törenine; Ordu Defterdarı Kemalettin IŞIK, Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Oda Sekreteri Mehmet Ender SÖNMEZ, Vergi Dairesi Müdürleri, Daire Çalışanları 25 Şubat Pazartesi Günü Saat 09:00'da Ordu Defterdarlığı’nın Düzenlendiği Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Törenine Katıldılar.  

ORDU SMMM ODA ZİYARETİ

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında ilk gün kurum ziyaretlerini sürdüren Ordu Defterdarı Kemalettin IŞIK, Defterdar Yardımcısı Mustafa Yılmaz ŞİMŞEK ve yetkililer Pazartesi günü 13:00’de Ordu SMMM Odasını ziyaret ettiler.

Ziyaretçileri, Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır BAŞ, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL ve meslek mensupları karşıladılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı Bahadır BAŞ:  ‘‘Vergi Haftasında sizleri Odamızda ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Vergi Haftamızın 30.ncusunu birlikte kutluyoruz. Vergi konusunun ne kadar önemli olduğunu bilen taraflardan birisiyiz. Ordu Defterdarlığı’nın başarılı ve farkındalık yaratan çalışmalarını bir paydaş olarak takip ediyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün vergi ile ilgili söylemiş olduğu ‘‘Vergi’nin toplanması için çalışmalarda yorulmamak gerekiyor.’’ Diye güzelde bir sözü var. Gerçekten de yorulmadan emek verdiğinizi görüyor ve biliyoruz. Bu vesile ile 30. Vergi Haftanızın ülkemize ve mesleğimize hayırlara vesile olmasını dilerim.’’ dedi.

Konuşmasının devamında Muhasebe camiasının zorlu sürecinden bahseden BAŞ; ‘‘Son 15 günde Mersin’de 2 arkadaşımız, Eskişehir’de ise dün 2 arkadaşımız vefat etti. Mesleki stres ve beyannameler ile ilgili 4 mali müşavir arkadaşımız vefat etti. Kalp krizi ve beyin kanaması geçiren arkadaşlarımız geçici vergi dönemi, poşet vergisi beyannamesi ile ilgili beyan dönemi içerisinde stresler yaşadı.  Son on gündür bu anlamda da bizlerde üzgünüz. Bizlerde sizlerden sonra 1-7 Mart’ı muhasebe haftası olarak kutlayacağız ama kutlamanın dışında biraz daha üzgün geçireceğiz. Sosyal medyadan baktığımızda camia olarak bir üzgünlük yaşanıyor. İşler 2004 yılından sonra muhasebecilerin üzerinden gidilmeye başlandı.  Mücbir sebep konusunda meslektaşlarımıza 1-2 gün tanınmasını talep ediyoruz. Sizlerin aracılığıyla da bunu iletmek istiyoruz. ’’dedi.

Ordu Defterdarı Kemalettin IŞIK ise; ‘‘Ordu Mali Müşavirler Odası’nın her türlü etkinliğimizdeki katkılarını ve desteklerini görüyoruz. Bizlere hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan ev sahipliği nezaketinde bulunmuşlar. Başta Oda Başkanı Bahadır BAŞ olmak üzere bütün kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Her yıl Şubat ayının son haftası ve Mart ayının ilk haftası kutlanmakta olan Vergi Haftamız artık geleneksel olarak tüm Türkiye’de aynı tarih ve aynı programlar çerçevesinde kutlanmaktadır. Bu senede 30. Vergi Haftamızı 25 Şubat – 03 Mart tarihleri arasında yoğun bir programla kutlayacağız. Bunu kutlamak yâda anmak olarak dediğimiz Vergi Haftamızda aslında verginin vergi bilincini oluşturmak, gönüllü vergi ödemeye teşvik etmek amacıyla yapılıyor. Devletler için beşeri sermayenin önemi kadar, ekonomik sermayenin de önemi çok fazladır. Ekonomi olmadan hiçbir şey olmaz. Ekonomik güç olmadan devletin üstlenmiş olduğu hizmetlerin hiç biri yerine gelmez. Vergi bilincini topluma birlikte yayarak gönüllü vergi ödemesini sağlamak için aslında geleceğimize, ülkemize yatırım yaptığımızın farkındalığını oluşturmak için hep birlikte beraber çalışacağız. Ev sahipliğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederiz.’’dedi.