ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TARAFINDAN ZORUNLU STAJYER EĞİTİMİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Ordu SMMM Odası 15.02.2019 tarihinde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda “Zorunlu Stajyer Eğitim” semineri programı düzenledi. Programa Ordu SMMM Odasında Mali Müşavirlik stajı yapan 50 stajyer ile Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL, Dünya Gazetesi Yazarı ve Amerikan Merkez Bankası FED’de E.Ekonomik Araştırmalar Grubu Koordinatörü Erkin ŞAHİNÖZ katıldı. Toplantıda stajyer mali müşavirler ile mesleğin geleceğine dair görüş ve önerilerini paylaştılar.

Oda Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Bizim için stajyer arkadaşlarımız her zaman önemlidir. Kendilerini stajyer olarak görmüyoruz. Bu mesleğin bir parçası, bu mesleğin yakın geleceği olarak görüyoruz. Bu nedenle ilimize gelen her Üstadın birikimlerini özel olarak değerli stajyer arkadaşlarımıza aktarması için stajyerler ile özel toplantılar düzenliyoruz. Bu meslek artık kayıt tutan değil, işletmelere rehberlik yapan, onlara danışmanlık yapan bir boyuta taşınıyor. Bunun farkında olmanız lazımdır. Bu çok zeki olmanızın, çok güçlü olmanızın hiçbir anlamı yoktur. Bu değişim sürecini kavrayabilip onu yönetip ona uyum sağlayabilmek önemlidir. ’’dedi.

Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL; ‘‘Gün geçtikçe bu mesleğe ilgi ve alaka çok daha fazla çoğaldığını görüyorum. Bu meslekte bir yere gidiyor. Artık defter yazma, kayıt tutma işleri geride kalıyor. Artık işlerimiz dijitalleşti. Bu anlamda bizim nesil ağır ağır bu meslekten ayrılmak zorunda kalacaktır. Bizler 3 nesil dönemini gördük; elle defter tutmayı, bilgisayarla kayıt tutmayı ve daha sonrada internet ortamında beyanname göndermeyi uyguladık. Bu zamanda kendini değiştirebilen, döneme uyabilen bu yola devam etti, bu sisteme uyamayanlarda maalesef kenarda kaldı. Umarım sizlerde bu gelişen ve değişen sürece ayak uydurabiliyorsunuzdur. ’’dedi.

Dünya Gazetesi Yazarı ve Amerikan Merkez Bankası FED’de E. Ekonomik Araştırmalar Grubu Koordinatörü Erkin ŞAHİNÖZ; ‘‘Ne yaparsanız yapın onu hikayeleştirin. Hikayeleştirme işi çok önemlidir.  Hikayeleştirme yapabilmek için insanların uzmanlık alanında dikine gitmek, en az bir o kadarda kendine gitmek gerekiyor. Üst perde ortamlarda iyi iletişim ve iyi diyalog kurabilmek çok önemlidir. Çalıştığımız şirketlerde bundan 5 sene öncesine kadar bilanço istiyorduk 3 tane bilanço veya geç geliyordu. Şimdi artık çalıştığımız firmalarda bir tuşa basıyorlar net bir şekilde dün itibariyle şirketin bilanço geliyor, yetmiyor dün itibariyle şirketin dolar bilançosu, Euro bilançosu hepsi geliyor. Dolayısıyla iş artık katma değer fark yaratacak yerler bu danışmanlıktır. Farklı alanlarda kitap okumanız çok önemlidir.’’