TÜRKİYE’NİN MUHASEBE OLİMPİYATLARI EKİM AYINDA İSTANBUL’DA...

5-6 Ekim 2018 tarihlerinde Hilton Bomonti Kongre Merkezi, İstanbul’da, TÜRMOB ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 
XX. Türkiye Muhasebe Kongresi’ne sizleri davet etmekten mutluluk duyuyoruz.

Her 4 yılda bir düzenlenen ve Türkiye’nin Muhasebe Olimpiyatları olarak kabul görmüş “Türkiye Muhasebe Kongreleri” muhasebe mesleğinin sorunlarının, geleceğe dönük gelişmelerinin Dünya ve Türkiye’deki gelişmelerle beraber tartışıldığı mesleki ve akademik bir platformdur.

Muhasebe mesleği yasal statüsüne kavuştuktan sonra, 1992 yılından bu yana kongreler TÜRMOB’un organizasyonu ile gerçekleştirilmektedir. Kongre ana temaları mesleğin önemli sorunları ile mesleki gelişim alanları dikkate alınarak, güncel ve geleceği kavrayarak belirlenmektedir.

Türkiye Muhasebe Kongreleri, her 4 yılda bir Kasım aylarında farklı ülkelerde gerçekleştirilen Küresel Muhasebe Olimpiyatları olarak adlandırılan “Dünya Muhasebeciler Kongreleri” öncesi gerçekleştirilmektedir.

5-6 Ekim 2018’de XX. Türkiye Muhasebe Kongresi İstanbul’da toplanacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, üniversiteler dahil ilgili tüm kesimlerin temsilcilerinin katılımıyla 08.03.2018 tarihinde Ankara’da yapılan Kongre hazırlık toplantısında edinilen görüşler çerçevesinde bu yıl gerçekleştirilecek XX. Türkiye Muhasebe Kongresi’nin ana teması Dijitalleşme Sürecinde Değişen İş Hayatı ve Muhasebe Mesleğinin Yeniden Yapılanması - 
"Yerel/Küresel Meseleler, Küresel/Yerel Çözümler”
 olarak belirlenmiştir.

Düzenleyici kurum ve kuruluşlar ile iş dünyasının temsilcileri, uygulamacılar, meslek mensupları, denetçiler, akademisyenler tarafından 3 ana ve 18 paralel oturumda moderatörler yanı sıra, alanında söz sahibi, uzman çok değerli 63 yerli ve yabancı konuşmacı bildiri ve sunumlar yapacaktır.

Yaklaşık 2000-2500 civarı katılımcı beklenen Türkiye’nin Muhasebe Olimpiyatlarında sizleri de aramızda görmek istiyoruz...

(*) Kongre Katılımcıları KGK Bağımsız Denetçiler İçin Sürekli Eğitim Düzenlemeleri Kapsamında 2 Temel Mesleki Eğitim Kredisi kazanacaklardır.

Kayıt ve Konaklama