RÜŞTÜ DEMİREL’İN ÖLÜMÜNÜN 7. YILI NEDENİYLE

ORDU SMMM ODASI’NDA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

 

30 Temmuz 2018 Pazartesi Günü 13.30 – 16:00 saatleri arasında Ordu SMMM Odası Toplantı Salonu’nda ‘‘Vefatının 7. Yılı Anısına Rüştü DEMİREL Anma Programı’’ yapıldı. Programa Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır BAŞ, Kurucu Oda Başkanı Orhan Ümit FELEK, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL, Önceki Dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer AYDIN, Ordu Değişim Gazetesi Erol KARAER, Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Birol ÖZTÜRK, Oda Meclis Kurulu Üyeleri katıldı.

Günün anısına Rüştü DEMİREL fotoğraflarından oluşan bir slayt izlendi.

Vefatının 7. Yılı anısına Oda Toplantı Salonunda düzenlenen Rüştü DEMİREL’i Anma Programında konuşma yapan Oda Başkanı Bahadır BAŞ;  ‘‘Rüştü DEMİREL bu meslek için önemli birisidir. Kendisinin sanatçı bir yönü, entelektüel bir yönü,  yüzün üzerinde yayınlanmış makalesi var. 2008 yılında yazdığı bir yazıda 2015 yılı Ordusu’nda bir milyona yakın turist hayal ediyorum diyor. 2016 yılında altı yüz elli bin, 2017 yılında yedi yüz beş bin, 2018 yılında da bir milyon turiste yaklaşacağız. Onun o günkü öngörüsü üç sene gecikmeyle beraber hayata geçmiş olacak. Ordu’nun caddeleri, yaylaları, sokakları, derleri üzerine çok güzel anılar biriktirmiş. Kendisinin yazmış olduğu makaleler ile ilgili bir kitap hazırladık. Bu kitapta 52 tane makalesine yer verdik.  Aidiyet duygusu, meslektaşlık duygusu budur. Öldü gitti diyorlar ama kimse ölüp gitmiyor. Unutmuyoruz. Unutmayacağız. Hiçbir meslektaşımızı unutmayacağız. Bu vesile ile ebediyete intikal eden bütün meslektaşlarımızı rahmet ile anıyorum. Hepsinin ruhları şad, mekânları cennet olsun. ’’dedi.

Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL; Çok değerli kardeşimiz, meslek büyüğümüz naif insan Rüştü DEMİREL’i anmak için buradayız. Rüştü DEMİREL bu dünyada çok güzel izler bırakarak gitti. Benden 2-3 yaş büyük olmasına rağmen çok samimi arkadaşlıklarımız olmuştur. Cümleler ve kelimeler ile anlatmakta zordur. Muhasebe ofisi açtığım ilk yıllarında 1984-1985 yılında tanıdım. O yıllar muhasebe ofisimi yeni açmıştım Henüz daha müşteri portföyüm yoktu. Telefon açtı ‘Ertuğrul seni takip ediyorum, Gençsin bu mesleğe yeni başladın ama Biz bir işe girmek istiyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde kıpırdanmalar başladı. Bizde bu işlerde geri kalmamamız lazım. Bizde Muhasebeciler Derneği Kurmak istiyoruz, senin de bu oluşumda aramızda olmanı istiyoruz’ demişti.   Ondan sonra daha da sık görüşmeye başlamıştık. Kendisi çok meslektaş yetiştirmiş, Muhasebe mesleğinde bir ekol olmuştu. Bir başka yönü de Yaşadığı yere çok bağlı, Doğayı çok sever Sanatsal resimler çeker, Sırt çantası ile yaylalarda gezer, gezerken de resimler çekerdi. Anıları bu günkü gibi taze. Allah Gani gani Rahmet eylesin, Toprağı bol Işıklar içinde yatsın.’’ dedi.

Önceki Dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer AYDIN; ‘‘1980’lerden 1990’lara doğru Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın kurulmasında başta Orhan Ümit FELEK, Ertuğrul YÜKSEL, Faruk DOĞAN ve Rüştü DEMİREL’in çok büyük bir emeği olmuştur. Onların bu çabaları olmasaydı hala Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir meslek komitesi olarak kalıyor olacaktık. Ölülerini yad eden, geçmişe intikal eden Meslek Odası üyelerini anmanız çok hoşuma gitti. Başta Oda Başkanı olmak üzere bütün üyeleri tebrik ediyorum.’’dedi. 

Ordu Değişim Gazetesi Erol KARAER; ‘‘Rüştü Abi ile Rumeli’den kalma ortak yaralarımız vardı. Kitabını okumayan, Rüştü abiyi tanımayan kim bu yazar, kim bu seyahat anlatıcısı derler. Bu kitabın basılmasından dolayı Ordu Mali Müşavirler Odası’na teşekkür ediyorum.

Ticaret Borsası Genel Sekreteri Birol ÖZTÜRK; İzlediğimiz slaytın bitiminde ışıklar açıldıktan sonra Rüştü abi gelecek çok teşekkür ederim diyecek gibi bir his yaşadım. Yıl 2018 günlerden bugün üstünden 7 yıl geçmiş. Ordu Mali Müşavirler Odası tüm değerlerini ölüm yıl dönümlerinde hakkıyla anıyor. Çok güzel işler yapıyorsunuz, çokta dikkat çekiyorsunuz. Diğer sivil toplum örgütleri nezdinde kalender bir paydaşsınız. Duruşunuzdan dolayı sizleri hem tebrik hemde teşekkür ediyorum.’’dedi.

Seminer sonrası Ordu SMMM Odası tarafından bastırılan Rüştü DEMİREL’in yazmış olduğu 52 makalesi Oda üyelerine dağıtıldı.