40. KARADENİZ ODA BAŞKANLARI TOPLANTISI ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI EV SAHİPLİĞİNDE 29-30 HAZİRAN TARİHLERİNDE ORDU’DA YAPILDI.

Ordu'da düzenlenen ve mesleki konularda bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis YONTAN, Karadeniz Odaları Platform Başkanı İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel AKDEMİR, Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün TAŞÇI, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit TORUN ve Dr. Mustafa ADIGÜZEL, Vali Yardımcısı Adem ÖZTÜRK, Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır BAŞ ve platform üyelerinden 25 Oda Başkanı ve 5 misafir Oda Başkanı  katıldı.

Bahadır BAŞ’ın başkanlığındaki Ordu SMMM Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılışını ise Karadeniz SMMM Odaları Platformu ve İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir yaptı.

Ülkenin ekonomik sorunlarını görüşüyoruz.

‘‘Karadeniz SMMM Odaları başkanları toplantısının bugün 40.ncısını Ordu’da yapıyoruz.  Burada 25 oda başkanı var. Edirne’den başlıyor bir ucu Gümüşhane, bir ucu Artvin, Çorum, Amasya’ya kadar gidiyor. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 5 misafir odamız var. Yaklaşık 25 yıldır bu toplantıları aksatmadan yapıyoruz. Gerek Odalarımızın bu noktaya gelmesinde gerek TÜRMOB çalışmalarında gerekse Karadeniz Odaları Platformunun çalışmalarında başta Ordu SMMM Odası Kurucu Başkanı Orhan Ümit FELEK olmak üzere Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL ve Oda Başkanı Bahadır BAŞ’ın, meslek mensuplarının ve yöneticilerinin ayrı bir emeği vardır.  Ordulu olduğum için değil, her zamanda söylüyorum Ordu dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. Bu platformda başkanlık yapmak benim için ayrı bir zevktir. Bu toplantıda meslek mensuplarının sorunlarına, son zamanlarda yapılan değişiklikler var bunlara değineceğiz. Biliyorsunuz sizler de bunun içerisindesiniz. Af kanunu çıkıyor, vergilerde değişiklik oluyor, sosyal sigortalarda ciddi değişiklikler var bunlar hepimizi ilgilendiriyor. Aslında biz her ne kadar kendi sorunlarımızı düşünüyoruz desek de aslında ülkenin ekonomik sorunlarını görüşüyoruz’’ dedi.

TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis YONTAN; ‘‘Ordu’da olmak çok güzel. Bizler sadece meslek mensubu değiliz. TÜRMOB sadece bir meslek örgütü değildir. TÜRMOB aynı zamanda ülkesine karşı sorumluluk duyan gerçekten sosyal politikalar, vergi politikalar ile ülkeye ilgili kurum ve kuruluşlara ilgili bakanlıklarla hep diyalog içinde çalışan ve hep onlara danışarak ülkenin demokrasisi için çalışan çaba gösteren bir meslek örgütüyüz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, bu ekonomik durumun getirdiği bazen olumsuz, bazen de olumlu sonuçlar vardır. Bildiğiniz gibi her olumsuzlukta bazen olumlu sonuçlar da çıkıyor. Dolayısıyla ülkemizin ekonomik ve sosyal açıdan daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. TÜRMOB ülkenin özellikle ekonomik ve vergi gibi diğer sorunları bakanlıklara iletmek, çözüm üretmektir. Ordu Karadeniz’in bir incisidir. Aynı zamanda Karadeniz’in ekonomik ve kültürel olarak en gelişmiş illerinden biridir.’’dedi.

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Bugün bizleri kırmayarak aramızda bulunan yeni seçilen milletvekillerimize başarılar diliyorum. Ordu gerçekten Türkiye’nin önemli bir şehridir. Tarihsel misyonu olan bir şehirdir. Bugün toplantımıza Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok değerli başkanlarımıza katılımları için teşekkür ediyorum. Bu coğrafya bizim kaderimizdir. Sevgiyle, yaşadığımız yere sahip çıkmak ve anlatmaya çalışıyoruz. Buradaki çalışma ve emek için önce Kurucu Oda Başkanımız Orhan Ümit FELEK, Onursal Oda Başkanımız Ertuğrul YÜKSEL’e teşekkür etmek gerekir. Onların kültürü ve öğrettikleri olmasaydı bu işler yapılabilecek işler değildi. Yaklaşık 26 yıldır biriken bir kültürün ben son halkasıyım. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı için öncelikle Karadeniz Platform Başkanı Yücel AKDEMİR başta olmak üzere TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis YONTAN’a ve katılım gösteren Oda Başkanlarımıza çok teşekkür ederim. ’’ Dedi.

Ordu AK Parti Milletvekili Ergün TAŞÇI; ‘‘Bu güzel organizasyon ve daveti nedeniyle Oda Başkanı Bahadır BAŞ’a teşekkür ediyorum.24 Haziran seçimlerimizin demokrasi anlamında güzel bir seçim olduğunu düşünüyorum. Demokrasi adına bu sürecin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İlimizin önemli odalarından birisi olan Ordu Mali Müşavirler Odası’nın yaz aylarının bu sıcağında bir mesleki değerleme yapmak, bir çıktı almak üzere bugün bir arada bulunuyorsunuz. Bizler milletvekilleri olarak daha fazla sivil toplum örgütleriyle sadece yasama sürecinde buluşmak değil de zaman zaman sahadaki sorunları dinlemek ve bu anlamda sizlerin de hangi siyasi parti olursa olsun katkı sunma anlamında buluşma ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Hepiniz Ordumuza hoş geldiniz.’’ dedi.

Ordu CHP Milletvekili Seyit TORUN; ‘‘Değerli Oda Başkanı Bahadır BAŞ siz değerli misafirlerimizi Ordu’yu çok güzel gezip tanıttığına inanıyorum. Çünkü kendisi bir Ordu gönüllüsüdür. Türkiye’mizin ülkemizin her tarafı başka bir güzel ama gerçekten Ordu’da kendine has tarihi bir yapısı vardır. Sorunlarınız çok fazla ve gittikçe de artıyor. Sunmuş olduğunuz önerilerinizi elimizden geldiğince mecliste çözmeye çalışacağız. Barolara ziyarete gittiğimizde her gittiğimiz baro sizleri örnek gösterdi. Sizler gibi olmak istediklerini söylediler. Mesleğin saygınlığını arttırdığınızı, her önüne gelen diplomasını alanın serbest muhasebeci mali müşavir olamıyor, çok önemli bir süreç ve değerlendirmeden geçiyor diyerek şikayetlerini dile getirdiler. Bugüne kadar bu süreçte saygınlık kazandıran odanın kurumsal örgütlü kimliğini bu güne kadar getiren katkıda bulunan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.’’dedi.

Ordu CHP Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL; ‘‘Mevzuatla ilgili yaşadığın birçok soruna yakinen hakimim. Bu konularla ilgili gelen talepler doğrultusunda mecliste elimizden geleni yapacağız. Meslek odaları bizim sivil toplumda demokrasilerde olmazsa olmazımızdır. Ben bir hekim olarak sizler bizden daha organizesiniz. Seçimleri yapıyoruz, seçimden seçime başka bir yerde bir araya gelemiyoruz. Sizlerin bu çalışmaları çok güzel. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.’’dedi.

Ordu Vali Yardımcısı Adem ÖZTÜRK ise; ‘‘Devletimiz ve mükellefler arasında köprü görevini yapan sizlerin önemli bir kamu hizmeti ifa ettiğini belirtmek istiyorum. Devletimizin vatandaşlarımıza sunmak zorunda olduğu, kamu hizmetlerinin kaynaklarının sağlanmasında ciddi çaba ve gayret gösteriyorsunuz. Kayıt dışı ekonominin azaltılmasında da sizlerin yapmış olduğu çalışmaların değerini buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Ülke gelirlerinin artmasında, vergilerin adaletli ve sağlıklı bir şekilde toplanması ve kamu hizmetine dönüştürülmesinde çok önemli bir çabanız var. Bu toplantının bugün Ordu’da gerçekleşmesinde emeği geçen başta Oda Başkanı Bahadır BAŞ’ı ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılım gösteren başkanlarımızı tebrik ediyorum.’’dedi