TESK GENEL BAŞKAN VEKİLİ FEVZİ APAYDIN ESNAF VE TEMSİLCİLERİYLE İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ.

TESK tarafından 8 ilde başlatılan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu (ADAPTESK) Projesi kapsamında TESK Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın’ın Katılımı ile Radisson Blue Hotel’de düzenlenen ' Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortaklar Buluşmasında esnaf ve temsilcilerle iftar yemeğinde bir araya gelindi.

TRT spor spikeri Erdoğan Arıkan moderatörlüğünde gerçekleşen "Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortakları Buluşması" programına; TESK Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın, Ordu Defterdarı Kemalettin Işık, Ordu ESOB Başkanı Vekili Erdoğan Akyürek, Genel Sekreteri Hayri Akyol, Yönetim Kurulu Üyeleri, Defterdar Yardımcısı Mustafa Yılmaz Şimşek, SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Boztepe Vergi Dairesi Müdürü Cabir Akın, Odamızı Temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, kamu kurum ve kuruluşları, çevre illerin esnaf birlik başkanları ve esnaflar katıldı.

ADAPTESK projesi kapsamında 23 bini aşkın esnaf ve sanatkâra eğitimler verdiklerini aktaran Apaydın, "Amacımız beşeri sermaye dediğimiz, iletişim dediğimiz, özellikle 'müşteri velinimetimizdir 4 düsturunu, yeni, modern bir şekle dönüşmesidir. Güven veren, doğru, gerçekçi, paylaşımcı ve yenilikçi olacaksınız. Dolayısıyla bir işi yaparken en mükemmelini öğretseniz bile en iyi şekilde o işi sunmayı bileceksiniz." diye konuştu.

Esnaflıkta müşteri ile kurulacak iletişimin önemli olduğuna dikkati çeken Apaydın, şöyle devam etti:

"Her şeyin daha iyisini yapabilirsiniz ama iletişim, vücut dilinizin çok güçlü olması gerekiyor. Her şey para değil. Her müşterinize davranış biçiminiz bence çok farklı bir sermayedir. Dolayısıyla iletişim dili çok önemli, münasebetlerin gelişmesini sağlar. Sermayeniz çok ama eğer asık suratlı biriyseniz hiçbir işe yaramaz veya böyle güzel bir mekân yapmak için valinin, belediye başkanının yanına gittiğinizde çok zenginsiniz ama hiçbir işe yaramaz. Ama sevimli dilinizle, 'Sayın başkanım şurayı böyle yapsak güzel olur' derseniz o dilinizle, o davranışınızla orayı size tahsis eder. Demek ki iletişim diliniz çok önemli. Bu dilin kullanılmasıyla birlikte birçok şeye sahip olabilirsiniz." Dedi.

Konuşmaların ardından katılanlara iftar yemeği verildi. İftar yemeğinde TESK Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın katılanlarla sohbet etti.

Oda Başkanı Bahadır Baş toplantı sonrasında TESK Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın’la 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu Son Düzenlemeleri ile Bu Kanunun Getirdiği Yükümlülükleri Konuştu.