SMMM STAJYERLERİ MESLEK MENSUBU OLMA YOLUNDA İLK ADIMI ATTILAR.

Oda Başkanımız Bahadır Baş, TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul ODABAŞ, TESMER Yönetim Kurulu Saymanı Gülizar ÇAKMAK, Staj Komisyonu Üyeleri Özleyen AKYOL, Esra OKTAY ve Erdem BEKTAŞ 2018 Yılı 1. Dönem Staja Başlama Sınavında başarılı olan, Stajyer olmak için Odamıza müracaat eden stajyer Sümeyye UYSAL, Mustafa Necati BAŞ, Tunahan ÖZTÜRK, Nilgün GÜNEY, Özge ÇEVİK, Mehmet Can GÜRSOY, Büşra Ecem KOVAN, Ozan KESİMOĞLU, Esra DÖNGEZ ve Çağla TAŞDEMİR ile birebir görüşme gerçekleştirdi.

Oda Başkanı ve TESMER Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Ordu Mali Müşavirler Odası olarak her dönem staja başlama sınavını kazanan ve odamızda stajyer mali müşavir olma hakkını elde eden arkadaşlarımızla bire bir görüşmeler yapıyoruz. Stajyerlerimiz bizler için çok önemlidir. Biz Ordu SMMM Odası olarak stajyerlerimize çok değer veriyoruz. Bizim için mesleki bilgi, mesleki görgü çok önemlidir. Biz meslektaşımızın ayda bir kitap okumasını, yüksek lisans yapmasını, kendini geliştirmesini, görüş ve düşüncelerini arttırmasını istiyoruz. Çalışmanın çok önemli olduğunu, çalışmayıp üzerine bir şey konulmadığı zaman bir gelişme olmadığına inanıyoruz. Bizler farkındalık yaratmak amaçlı eğitimlerimize, seminerlerimize katılan bütün hocalarımıza seminerlerimizden önce stajyerlerimizle buluşturuyoruz. Stajyerlerimizle hocalarımızı bir araya getiriyoruz ki dertlerini sıkıntılarını anlatsınlar istiyoruz. Staja yeni başlayacaksınız sizlerden yabancı dil anlamında çalışmalar yapmanızı, sınavsız ikinci bir üniversite bitirmenizi , adalet yüksek okulu gibi bir bölümü staj süresince tamamlamanızı istiyorum. Biz muhasebe işi yapıyoruz ama yaptığımız işin asıl önemli kaynağı hukuktur. İnşallah 3 yıllık güzel bir dönem geçireceğiz. Odanın prensiplerine kurallarına uymak çok önemlidir. Çalıştığın büroya hizmet etmek, saygılı olmak onunla ilgili değerlere sahip çıkmak çok önemlidir. Bizim mesleğimiz usta çırak ilişkisi ile öğrenilen bir meslektir. Ustalarınıza saygıda kusur etmeyin. Staj süreciniz boyunca hep yan yana olacağız. Staj sürecinizin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Staj süreci ile ilgili stajyerlere çeşitli bilgiler verildi.