ODA BAŞKANLARINDAN STAJYER MALİ MÜŞAVİRLERE TAVSİYELER…

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Vehbi KARABIYIK ve İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel AKDEMİR katıldığı toplantıda, stajyer mali müşavirler ile mesleğin geleceğine dair görüş ve önerilerini paylaştılar.

Açış konuşması yapan Oda Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Odamızın bu gün iki tane değerli misafiri var. İkisi de Ordu’dan çıkmış, Ordu’nun gururu olmuş değerli kişiler. Biri devlette diğeri özel sektörde isimlerini altın harflerle tarihe yazdırmış kişiler. Onlarla hemşerileri olarak gurur duyuyoruz.

 Biri İstanbul YMM Odası Başkanı Vehbi Karabıyık .Kendisi Ünyelidir. Maliye teşkilatında Hesap Uzmanı olarak görev yapmıştır. Ülkemize bürokrasi anlamında pek çok konuda hizmet etmiştir. Ünye doğumludur. Ünye’den çıkmış, ülkemize pek çok konuda katkılar vermiş, değer ve farkındalık yaratmış birisidir. Sizlerle mesleğin geleceğine ilişkin görüşlerini paylaşmak adına bugün burada bizlerle birlikte.  

Bir başka misafirimiz ise İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel AKDEMİR. Kendisi Mesudiye’den çıkmış, Türkiye’ye muhasebe anlamında hizmet etmiş birisidir. 30 yaşından itibaren yöneticilik yapmış, TÜRMOB’da Disiplin Kurulu Üyeliği yapmış, Genel Sekreterlik yapmış; 2016 yılından bu yana İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanlığı yapan her alanda Türkiye’ye hizmet etmiş mesleğimize katkı vermiş değerli bir ağabeyimizdir. İkisiyle beraber olmaktan, genç meslektaş adaylarımıza vakit ayırmalarından, bizlerle beraber olmalarından mutluluk duyuyorum. Kendilerine geldikleri bizleri kırmadıkları için teşekkür ediyorum.

Bizim için stajyer arkadaşlarımız her zaman önemlidir. Kendilerini stajyer olarak görmüyoruz. Bu mesleğin bir parçası, bu mesleğin yakın geleceği olarak görüyoruz. Bu nedenle ilimize gelen her Üstadın birikimlerini özel olarak değerli stajyer arkadaşlarımıza aktarması için stajyerler ile özel toplantılar düzenliyoruz. Bugün odamızın kırk stajyerinin otuzikisi burada. Sekiz arkadaşımız mazeret beyan etti. Böylesi yoğun bir günde buraya gelen bu toplantıya katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul YMM Odası Başkanı Vehbi KARABIYIK; Oda Başkanı Bahadır BAŞ’a çok teşekkür ediyorum. İki tane Ordulu Başkanı Türkiye’de ilk defa bir araya getirdi. Benim içinde çok duygusal bir andır. Sizler çok önemli bir mesleğe adım attınız. Sizler hangi düşünceyle bu mesleği seçtiniz bilmiyorum ama buralardan geçmiş bu meslekte yetişmiş birisi olarak Türkiye’de böyle bir grup yoktur. Hepsinin üniversite mezunu olduğu, hepsinin direk ekonomiyle alakalı olduğu bir meslek grubudur. Bizim mesleğimiz hem iş adamlarıyla, hem devletle, siyasetle devamlı iş birliği içerisinde olan kalburüstü bir meslektir. Bizim mesleğimiz çok büyük bir yelpazedir. Muhasebe yapabilirsiniz, yönetici olabilirsiniz, denetçi olabilirsiniz, hocalık yapabilirsiniz; aklınıza gelecek her konuda bizim meslektaşımız yeteneklidir. Odanızın, mesleğinizin kıymetini bilin. Aramıza hoş geldiniz, umarım hepiniz farklı yelpazelerde Türkiye’yi mesleğimize sunarsınız.’’ dedi.

İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel AKDEMİR; ‘‘Staj dönemindesiniz, farklı duygulardasınız. Ön yargılarımızı kaldırmak lazımdır. Bu meslek dünyada staj ve sınavla girilen tek meslektir. Bizde staj 2 yıldı dünya uygulamalarından dolayı 3 yıla çıkartıldı. Dünyanın en geri kalmış ülkesine de gitseniz yabancı diliniz yoksa bu mesleğe giremezsiniz. Bizde bu şart şimdilik aranmıyor ama ben bu şartın aranması için elimden gelenin yapılmasını isteyen birisiyim. Bu mesleğe en kolay girilen ülkelerden birisinde yaşıyorsunuz. Sizler artık bizim nezdimizde meslek mensubusunuz. Staj döneminizde kişisel ajandalarınızı, hobilerinizi veya bazı yapılacak işlerinizi geriye bırakın. 3 yıl içinde stajınıza engel olacak hiçbir olaya izin vermeyin. Eğer stajınıza engel olacaksa evliliğinizi, çocuk sahibi olma düşüncenizi erteleyin. Stajınızı sakın yarım bırakmayın.’’ Dedi.