CHP ORDU İL BAŞKANI ATİLLA ŞAHİN VE CHP İL YÖNETİM KURULUNDAN ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANI BAHADIR BAŞ’A ZİYARET

1-7 Mart Muhasebe Haftası Kapsamında CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla ŞAHİN ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretçileri Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul YÜKSEL,Disiplin Kurulu Başkanı Murat BAŞARAN SAĞRA, Oda Sekreteri Mehmet Ender SÖNMEZ, Denetleme Kurulu Üyesi Barış SAYAN, TESMER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuğrul ODABAŞ karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok değerli Ordu İl Başkanı ve değerli yönetim kurulu üyeleri 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle odamızı ziyaret ettiler. 1-7 Mart Muhasebe Haftasının 28.sini kutluyoruz. Toplumda farkındalık yaratmak, muhasebe bilincini muhasebe kültürünü ortaya koymak istiyoruz. Her zaman kayıt dışılığın önlenmesi için muhasebeci mali müşavirler önemli bir fonksiyona sahiptir. Eğer kayıt dışılık önlenirse ülkemizde şeffaflık, tüm kurumlar denetlenebilirse çok önemli bir başarı elde edilir. Bunda da en önemli yükü tartışmasız muhasebeci mali müşavirler taşıyor. Bugün Türkiye’de yüz beş bin mali müşavir var. Vergi Dairesi’nin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, İşkur’un kayıtlarını veri olarak biz tahakkuk ettiriyoruz. Kamu kurumlarına teşekkür ediliyorsa aslında görünmeyen onun altında bu hizmetleri yapan bizim meslektaşlarımız var.

Beyanname düzenleme ve gönderme yetkisinin sadece meslek mensuplarımıza verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğu kapsamı dışında bırakılan mükelleflerin beyannamelerinin de imzalatma kapsamına dahil edilmesi gereklidir. Uzlaşma Komisyonlarında Odalarımızın görevlendireceği meslek mensubu bulundurulmalıdır. Mesleğimizde tahsilat sorunlarımız var. KOSGEB teşviklerinden yararlanamam konusunda sorunlarımız var. Çağdaş bir meslek yasası istiyoruz. 28 yıl önce çıkartılmış bir meslek olarak yeniden gelişen Türkiye’ye gelişen dünyayı gelişen teknolojileri de kapsayacak şekilde yeniden organize edilmesini istiyoruz. Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği ile ilgili Türkiye isminin kaldırılmasıyla ilgili bizim meslek odamızda anayasanın 135. Maddesiyle kurulmuş bir meslek odası bununla ilgili sıkıntılarımız var. Biz kamusal hizmet veriyoruz. Türkiye’ye hizmet ediyoruz.

Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Ülkemizin güvenliği için tehdit oluşturan terör oluşumlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nun başarıyla sonlanması, bölgeye ve ülkemize barış ve huzur getirmesi en büyük temennimizdir. Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza şifalar dileriz ‘’dedi.

CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla ŞAHİN ise; ‘‘Değerli Başkana ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaretimizi kabul ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Toplumun en önemli kesimlerinden birini oluşturan muhasebeci ve mali müşavirler devletin vergi gelirlerinin sağlanmasında, devlete aktarılmasında çok önemli bir rol üstleniyorlar. Muhasebeci ve mali müşavirlerin sorunlarının olduğunu biliyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında bizde parti olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu her fırsatta beyan ettik bundan sonraki dönemde de destek olmaya devam edeceğiz. ‘’dedi.