BİLİRKİŞİLİK SERTİFİKALARI ORDU SMMM ODASINDA DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ.

 

Ordu Mali Müşavirler Odası 4 Aralık 2017 Pazartesi Günü Saat 14:00’da Oda Toplantı Salonu’nda Bilirkişilik Temel Eğitim Sertifika Töreni düzenlendi.  Törene Oda Başkanı Bahadır Baş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Defterdarı Kemalettin Işık, SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Başkan Yardımcısı Ercan Yurttaş, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, Oda Saymanı Orhan Murat Gür, Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılar katıldı.

Oda Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Üst birliğimiz TÜRMOB’un Adalet Bakanlığı’ndan aldığı yetki ile bilirkişi eğitimlerini Ordu’da veren tek kurum odamızdır. 192 kişi 18 saat teori, 6 saat uygulama toplam 24 saat olan eğitimleri tamamlayarak   sertifika almaya hak kazandılar. Teorik eğitimleri Karadeniz Teknik Üniversitesinden akademik personelleri, uygulama eğitimlerini ise odamız eğitmenleri ile tamamladık.

2016 yılında bilirkişilik hakkında yasa değişerek 2017 yılında yönetmeliğe girerek Bilirkişi Daire Başkanlığı oluşturuldu. 2018 yılı bilirkişilik müracaatları Aralık ayının 1 ile 11’i arasında ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına yada elektronik ortamda UYAP Bilirkişilik Portal Bilgi Sisteminden yapılacaktır. Bu eğitimi almayan hiç kimse bilirkişilik için müracaat edemeyecek. Hukuka ve adalete yardımcı olmak, adaletin tecellisi anlamında bilirkişilik önemli bir müessesedir. Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Muhasebeci mali müşavirler olarak bu şehrin ekonomisine ve iş dünyasına çok yakın çalışan, onların bütün sorunlarını bilen, meşakkatli bir meslek icra ediyorsunuz’’

Ordu Valisi Seddar YAVUZ ise; ‘‘Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.  Her vesileyle her kesimle bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Çünkü şehrimizi hep birlikte yönetiyor, şehrimizin sorunlarını, sevinçlerini hep beraber yaşıyoruz. Dolayısıyla bu şehirde yaşayan herkes bizi ilgilendiriyor. Özellikle de sizler, muhasebeci mali müşavirler olarak bu şehrin ekonomisine ve iş dünyasına çok yakın çalışan, onların bütün sorunlarını bilen ve meşakkatli bir meslek icra ediyorsunuz. ’’dedi.

Bilirkişilik hukuk sistemimizin en önemli parçalarından bir tanesidir. Hakikatin ortaya çıkabilmesi için mutlak suretle uzman bir görüşe ihtiyaç vardır. Modernleşen ve mikro uzmanlıklarının arttığı bu dünyada hakimlerimizin her konuyu bilmesi mümkün değildir. Hakimlerimizin bunca geniş bir bantta uzmanlaşabilmesi de mümkün değildir. Dolayısıyla mikro uzmanlıkların bu denli geliştiği dünya da hakikatin ortaya çıkartılabilmesi adaletin test edilebilmesi fevkalade önemlidir. Zaman zaman bunlarla ilgili çok ciddi yakınmalar ve sorunlar yaşadık. Bilirkişiliğin hakikati ortaya koyabilecek şekilde icra edilebilmesi, herhangi bir saikten bağımsız hareket edilmesi, dolayısıyla etik kurallarına uyabilmesi fevkalade önemli bir husustur.

Geçmişteki birçok davada bilirkişilik konularında birçok sorunlar olduğunu hepimiz yaşadık ve biliyoruz. Oda Başkanı Bahadır Baş’ın daveti üzerine memnuniyetle gelmek ve sizlerin bu sevincine ortak olmak istedim. Dolayısıyla bu eğitimlere katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor hepinizi kutluyorum.

Sizlerin yapacağı faaliyetin çok ulvi çok kutsal bir görev olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile hepinize bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyor, hepinize hayırlı olsun. ‘’ dedi.

Konuşmasının devamında teori ve uygulama eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları Ordu Valisi Seddar Yavuz,  Oda Başkanı Bahadır Baş, Ordu Defterdarı Kemalettin Işık, Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay ve Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra tarafından takdim edildi.