ODAMIZDA YENİDEN DEĞERLEME ve GÜNCEL VERGİ UYGULAMALARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Odamızda “ YENİDEN DEĞERLEME ve GÜNCEL VERGİ UYGULAMALARI” Konulu Seminer Düzenledi. Seminere Oda Başkanımız Bahadır Baş, Giresun Mali Müşavirler Odası Başkanı Azmi Bük, İstanbul Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Yalçın Sütütemiz, meslek mensupları ve stajyerler katıldı. Seminere ilgi çok fazlaydı. Oda konferans salonu tamamen doldu.

Açış Konuşmasında Oda Başkanı Bahadır Baş; Sayın Giresun Mali Müşavirler Odası Başkanı, çok değerli meslektaşlarım, çok değerli stajyer arkadaşlarım sizleri şahsım ve Ordu Mali Müşavirler Odası adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Yılın bu son seminerine hoş geldiniz. Seminerler bizleri çok güncel tutuyor. Mali Müşavirler ülkemiz için önemli çalışmalara imza atıyor. Türkiye’nin ekonomisini sizler belirliyorsunuz, belki bugün bunun çok farkında değiliz ama bugün bütçe de yer alan vergi gelirlerinin tamamını Türkiye’de ki 115 bin Mali Müşavir 5 bin tane Yeminli Mali Müşavir tarafından oluşturuluyor. Bu yüzden çok büyük bir emek ve çaba gösteriyor ve harcıyorsunuz. Dün akşam Sayın Maliye Bakanımız da yaptığı bir konuşma da Mali Müşavirlerin çabasından, emeğinden ve yorgunluğun dile getirdi. Sayın Bakanımızın bunu hissetmesi bizler için önemli kendisine sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Olağanüstü tarihi bir dönemden geçiyoruz, bunları on yıl sonra iktisat tarihçileri yazacak. Şunu söylemek istiyorum. Kimse bu ülkede Türk parasının değersizleşmesinden mutlu olmaz ve akşam evine gidip rahatça uyumaz. İktidarı muhalefeti 85 milyon insandan kimse bundan mutluluk duymaz eğer böyle olursa memleket ülke bağımız kalmamış olur. Ama biz bazı durumlarda da eleştiri dinamiğini ortaya koymak durumundayız. Biz ekonomistiz ve iktisatçıyız, rakamları biz yorumlarız. Büyümeye biz bakarız çünkü bizim alanımız bu alan, enflasyon rakamlarını biz yorumlarız, burada sadece şunu paylaşmak istiyorum. Bunu maalesef üzülerek söylüyorum bazı kurumlara karşı güven kaybımız var, biz bu ülke için vergi topluyoruz kurumlara güvenimiz kalmazsa, verileri sağlıklı bir şekilde okuyamıyoruz ve anlatamıyoruz. Şu durum kafamızı karıştırıyor. TÜİK TEFE oranlarını %20 açıklıyor, asgari ücrete %50 zam yapıyor, yeniden değerleme oranı %36,20 e şimdi üç tane ayrı kavram var biz hangisini kullanacağız. Bugün mesela Asgari Ücret Tarifemiz açıklandı net %25 lik bir artış oldu. Bu kavram kargaşası güven sorunu oluşturuyor.

Asgari ücrete kadar olan bütün ücretlerden gelir vergisi ve damga vergisi kaldırıldı. Ancak işveren açısından hissedilen rakam 215 TL oldu. Asgari ücret desteği mutlaka artırılmalıdır, bu rakamın mutlaka 200 TL’nin üzerinde olması ve bu olağan üstü dönemde sektörel teşviklerin uzatılması gereklidir. Son olarak da pandeminin, kurların ve enflasyonun bu kadar yüksek olduğu dönemde Asgari ücret yılda iki defa açıklanmalıdır. Dar gelirli vatandaşa katkı sağlanmalıdır. Dedi.

Seminerde İstanbul Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Yalçın Sütütemiz Yeniden Değerleme Ve Güncel Vergi Uygulamaları konusunda sunum Gerçekleştirdiler. Seminer sonunda Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; Giresun Mali Müşavirler Odası Başkanı Azmi Bük’e ATATÜRK Potresi, İstanbul Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Yalçın Sütütemiz’e Ordu Serenderi ve mesleki faaliyet icra eden ve muhasebe mesleğinde otuz yılını dolduran, meslek mensupları Metin Naim Saygılı ve Necmettin Çakmak’a ONUR BELGESİ takdim edildi.