ORDU DEFTERDARLIĞI İLE MESLEKİ SORUNLAR ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Oda Başkanımız Bahadır Baş, Oda yöneticilerimiz, Ordu Defterdar Vekili Cabir Akın ve vergi dairesi müdürleri bir araya gelerek Vergi ve Muhasebe çalıştayında buluştular.

Ordu ilinde ki bürokratlarla ilişkilerimiz çok iyi. Bizlerin meslek camiasının taleplerini kayıtsız kalmayarak sorunu çözme noktasında ellerinden gelen desteği sağlıyorlar”

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Başkanımız Bahadır Baş, “Ordu defterdarımız ve üç ilçe vergi dairesi müdürü ile birlikte çalıştay yapmak istedik. Sahada ki sorunları birlikte konuşup mali müşavirlerin idareden beklentileri, idarenin de mali müşavirlerden beklentileri konusunda görüş alış verişinde bulunduk. İki taraf olarak ülke ekonomisi bütçesinde kamu gelirleri açısından büyük paya sahip vergi gelirinin daha başarılı toplanabilmesi için ortak çözümler arıyoruz. Ordu ili olarak Ordu Mali Müşavirler odası olarak tüm Ordu ilinde ki bürokratlarla ilişkilerimiz çok iyi. Bizlerin meslek camiasının taleplerini kayıtsız kalmayarak sorunu çözme noktasında ellerinden gelen desteği sağlıyorlar” dedi.

Oda Başkanımız Bahadır Baş;

-Turizm Katkı Payı beyannamesi ile KDV beyannamesinin birleştirilmesi,

-KDV 1, 2 ve 3 no.lu beyannameler birleştirilmesi,

-Kredi kartı işlemlerine ilişkin bildirim satırı kaldırılmasını,

-İnternet vergi dairesi ile interaktif vergi dairesi uygulaması birleştirilmesini,

-E-tebligatların topluca, meslek mensuplarına gösterilmesi sağlanmasını,

-GİB elindeki verileri kullanarak muhtemel vergi kayıplarını ilgili mükelleflere beyan döneminden önce bildirerek uyarmasını, (SMS, e-posta vb.) (Birden fazla işveren, değer artış kazancı)

-Geçmiş yıl zararlarından mevcut dönem için yararlanabilecek tutar beyannamede otomatik göstermesi gibi sorunları dile getirdi.

“Ordu defterdarlığı olarak üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız”

Ordu Defterdar vekili Cabir Akın ise yaptığı konuşmada, “Mali Müşavir ve muhasebeciler odasını iş ortağımız olarak görüyoruz. Onların beklenti ve sorunları bizimde sorunlarımızdır. Ordu defterdarlığı olarak üzerime düşen görevi yapmaya her zaman hazırız” diye konuştu.