Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Oda Başkan Yrd. Orhan Murat GÜR, Oda Sekreteri Mehmet Ender SÖNMEZ, Oda Saymanı Dursun Serdar YILDIRAN ve Oda Yönetim Kurulu Koor. Üyesi Tuğba KILIÇ 2021 Yılı 2. Dönem Staja Başlama Sınavında başarılı olan, Stajyer olmak için Odamıza müracaat eden stajyer Beyza Nur KARABULUT ve Levent DEVECİ ile birebir görüşme gerçekleştirdi.

Oda Başkanı ve TESMER Başkanı Bahadır BAŞ; ‘‘Ordu Mali Müşavirler Odası olarak her dönem staja başlama sınavını kazanan ve odamızda stajyer mali müşavir olma hakkını elde eden arkadaşlarımızla bire bir görüşmeler yapıyoruz. Stajyerlerimiz bizler için çok önemlidir. Bundan sonra üç yıl beraber yürüyeceğiz. Her yaptığınız eylem ve işlem bizim disiplin mevzuatına göre mali müşavirmiş gibi yargılanacaktır. Üç yıl boyunca odayla nasıl bir ilişki kuracaksınız, yanında çalıştığınız kişilerle de ilişki kuracaksınız. Bir samimiyet, bir ciddiyet ve bir iletişim kısmı olmalıdır. Ne abartılı samimiyet, süper bir ilişki nede abartılı düşmanlık ve husumet kurmaya gerek yoktur. İlişkileriniz makul, mantıklı ve bir düzen boyutunda olmalıdır. Bu meslek bir usta çırak mesleğidir. Stajyerlik dönemi çıraklı dönemi, 10-12 yıl kalfalık dönemi, ondan sonraki on yılda ustalık dönemidir. Bu mesleğin temel değerlerine sahip çıkmalıyız.’’ dedi.

Stajyerlere Staj Süreleri ile ilgili çeşitli bilgiler verildi.