HATAY SMMMO’DA MESLEĞİMİZDE KURUMSALLAŞMA VE MÜŞTERİ ODAKLI HİZMET SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

9 Ekim 2017 Pazartesi Günü   Hatay SMMM Odasının ev sahipliğinde “Mesleğimizde Kurumsallaşma ve Müşteri Odaklı Hizmet Sunumu” konulu konferans gerçekleşti. TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Yükselen tarafından verilen konferansa meslek mensuplarının ilgisi yoğun oldu. TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Yükselen, TÜRHAK Başkanı ve Hatay SMMM Odası Onursal Başkanı Abdullah Korkmaz, Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, Hatay SMMM Odası Başkanı Tahsin Kırık,  İskenderun SMMM Odası Başkanı Merih Yıldırım, Bursa SMMM Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Kurul Üyeleri ve meslek mensupları katıldı.

Konferansa Odamızı temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş katıldı.

TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Yükselen konferanslarda yaptığı sunumlarda; ‘‘Muhasebe mesleğinde hizmet sunumu noktasında meslek mensuplarının dikkat etmesi gereken durumları değerlendirdi.

Muhasebe mesleğinin gelişmesiyle birlikte yaşanan sorunlara işaret eden Yükselen, “Yazılımlar muhasebeyi yapıyor, finansal tablo hazırlıyor. Dijitalleşme işimizi ve iş yapma biçimimizi değiştiriyor. Yönetim muhasebesi, vergi muhasebesi kadar önem kazandı” ifadelerini kullandı. İyi müşterileri elde tutmanın artık zorlaştığını belirten Yükselen, artan sorumluluklarla birlikte risklerin de arttığına işaret etti. Yaşanan bu değişim ve dönüşüm sürecinde meslek mensuplarının kurumsallaşarak sorunların altından kalkabileceğini dile getiren Yükselen, “Kendimizin ve işimizin yol haritasını çıkarmalıyız” dedi. Kurumsallaşma sonucunda müşterilerin algısının olumlu yönde değişeceğini belirten Yükselen, “İtibarınız yükselecek. Yeni iş alanlarına yönlenebileceksiniz ve tahsilat sorunu yaşamayacaksınız” dedi. Kurumsallaşmanın diğer bir ayağının da pazarlamadan geçtiğini ifade eden Yükselen, “Pazarlama reklam değil, müşterilerle iletişim kurmak ve güçlendirmektir. Pazarlamaya da müşterilerin beklentilerinden başlayacağız” dedi. Yükselen, müşterilerin meslek mensuplarından beklentilerini şöyle sıraladı: “Güvenilir, mesleki bilgi ve güncel bilgiye sahip, kısa sürede sorunları çözebilen ve kolay ve etkili bir şekilde iletişim kurabilen.” Kurumsallaşmak için ortaklıkların çok önemli olduğunu vurgulayan Yükselen, “Güçlerimizi birleştirmeliyiz. Kurumsallaşarak oluşturacağımız güven bize mesleki saygınlığı ve itibarı getirecek” dedi.

Konferansta konuşma yapan Oda Başkanı Bahadır BAŞ ise; TÜRMOB ve Odalarla ilgili tespitlerde bulundu.

‘‘TÜRMOB ve Odalar 3568 sayılı yasa ile 1190’da kuruldu. Ve meslek yasal statüye kavuştu. Oysa muhasebe mesleğinin yasalaşması Almanya’da 1899, Hollanda, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde 1880’lerde komşumuz Yunanistan’da 1949, Nijerya’da 1950 yılında yasalaşmıştır. Bizden 100 yıl önce dünyada muhasebe mesleği yasal statüye kavuşmuş. Oysa bugün bakıyoruz; Uluslararası muhasebe standartları, uluslararası denetim standartları, uluslararası eğitim standartları bizlerinde gündemindedir. Dünyada en başarılı e -beyanname süreci bizler tarafından hayata geçirildi. Seminerler, eğitimler, paneller, ve yayınlara baktığımızda dünya ile hemen hemen aynı gündeme sahibiz. Aynı konuları tartışıyoruz. Yani 100 yıllık farkı 27 yılda kapatmışız. 27 yıldır TÜRMOB ve Odalar adeta üniversite gibi, eğitim kurumu gibi çalışmış bu 100 yıllık farkı TÜRMOB ve Odaların gayreti ile kapattık. Oysa sosyal medyaya baktığımızda yayınlanan her kanun, her tebliğ, her sirküler, her genelgeden sonra suçlu TÜRMOB, suçlu hiçbir şey yapmayan odalar oluyor. ‘’dedi.

‘‘TÜRMOB, Odalar ve meslektaşlarımızın taşıdığı sorumluluk çalışmaları ve çabasıyla gurur duyuyorum. Biz değerimizi çok iyi biliyoruz.’’

2017 bütçe gelirleri 611 milyar bunun 580 milyarı vergi gelirleridir. Bu 580 milyarın tamamı meslek mensuplarının bürolarında, veya çalıştıkları şirketlerde hazırladıkları beyannameler ile tah ve tahakkuk ettiriliyor. SGK primlerinin tahakkuku 29 milyar çalışan emeklilik, sosyal güvenlik hakları işsizlik maaşları bizler tarafından hazırlanıyor. 40’a yakın mevzuatı yakından takip ediyoruz. Altı bakanlığa bilgi transfer ediyoruz. Bankalara finansal tablo hazırlıyoruz. Müşterilerimizi bilgilendiriyoruz. Yani ekonominin görünmeyen kahramanlarıyız. Bunu taraflı tarafsız herkes kabul etmelidir. İşlemlerimizi ülkemiz için yetmiş dokuz milyonun sorumluluğunu taşıyarak yapıyoruz. Çoğu zaman görünmez adam muammelesi ile karşılaşıyoruz. Değerli meslektaşlarım 1990’dan bugüne TÜRMOB, Odalar ve meslektaşlarımızın taşıdığı sorumluluk çalışmaları ve çabasıyla gurur duyuyorum. Biz değerimizi çok iyi biliyoruz. Bu günkü seminerde ‘‘Görünmez adam’’ tavrını yok etmek, gerek değerimizi ortaya çıkarmak adına çok önemsiyorum. Seminerimizin başarılı geçmesini diliyorum.’’dedi.