Ordu Mali Müşavirler Odası; KDV ve ÖTV’de Güncel Uygulamalar ile KDV İndirimleri semineri gerçekleştirildi. ORDUSMMMOTV youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanan seminere ilgi fazlaydı.

Ordu Mali Müşavirler Odası; ORDUSMMMOTV youtube kanalı ve ZOOM uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanan “KDV VE ÖTV’DE GÜNCEL UYGULAMALAR İLE KDV İNDİRİMLERİ" Seminerinin Açış Konuşmasını Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş yaptı. Seminerin sunumunu ise E.KDV Şube Müdürü Kemal OKTAR gerçekleştirdi. Seminerimizi Antalya SMMM Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Karabük SMMM Odası Başkanı Atakan İrken, Malatya SMMM Odası Başkanı Nuh Boyraz, Tekirdağ SMMM Odası Başkanı Nedim Arslan, Kocaeli SMMM Odası Başkanı Mustafa Taşpınar, Karaman SMMM Odası Başkanı Arif TOKTAŞ, Kırklareli SMMM Odası Başkanı Faruk Azabağaoğlu ile meslek mensupları ve stajyerler takip etti.

Seminerin Açış Konuşmasında Oda Başkanı Bahadır BAŞ;. Covid’in etkilerini ülke olarak yaşıyoruz. Bu arda değerli hocam, değerli başkanlarım bir gurup var mali müşavirler, onlar da gerçekten canını dişine takıyor. Onlar da bu meslek için, bu ülke için, ekonomi için KDV beyannameleri SGK bildirgeleri kısa çalışma ödenekleri İŞKUR’a hizmet sunarak, Ticaret kanununa iş sunarak, onlar da sahadalar. Mecburen ofislerine gitmek zorundalar. Ben bu ekranda şu anda ofisinde olan 3, 4 tane arkadaşımı görüyorum evinde olmayan yani ülkeye değer üretmeye ülkeyi geliştirmeye ülke ekonomisin çarkını çevirmek için canını dişine takan bir meslek gurubu. Birkaç isteğimiz, önerimiz var. Tabi ülkenin sıcak gündeminde böyle bir bencillik yapıp kendi ihtiyaçlarımızı öne çıkarmak gibi bir bencillik yapamayız elbette ama şunu da söylemek zorundayız. Pek çok sektöre KDV indirimi tanınıyor. Mali müşavirler de bu indirimi çok fazla hak eden bir sektör. Yani bu 8 mi olur? 1 mi olur? Ama bu KDV indirimi bu camiaya bekliyoruz. Yine çok önemsediğimiz dün Ankara odasında gördüm değerli başkanlarımız da yarın öbür gün hazırlık yapacaklardı. Salgın tabi ki önce sağlık sorunlarını etkiliyor ama ekonomini çarklarının dönmesi için de mali müşavirlere ihtiyaç var. Öncelik aşı sıralamasında mali müşavirlere de yer verilmesi gerekiyor. Tabi ki en başta en üstte değil ama mutlaka sıralamada ilk 5’te, 10’da mali müşavirlerin de ülke ekonomisi için büyük bir risk altında olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yine arabuluculuk konusu bakın değerli arkadaşlar biz hiçbir zaman bunu söylemedik. Yani sizleri de izliyorum bütün oda başkanları olarak. Bir bencillik yapalım muhasebecilere de ekmek kapısı çıksın. Hiç umunuzda da değil. Ama dünya da bir hukuki düzenleme nasıl uygulanıyorsa lütfen bize de öyle uygulansın istiyoruz. Yani diyoruz ki arabuluculuk zaten biz doğal olarak arabuluculuk yapıyoruz. Bizleri Yalnız Bırakmayan Değerli Meslektaşlarımıza, Stajyerlerimize ve Muhasebe Emekçilerine Teşekkür Ediyorum. Dedi