ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA MECLİS KURULU TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ.

Ordu Mali Müşavirler Odası Oda Meclis Kurulu Toplantısı Bahadır BAŞ’ın Başkanlığında 29.09.2017 Tarihinde Saat 14.00’da Oda Toplantı Salonunda Toplandı.

Oda Meclis toplantısında gündemin birinci maddesi gereği, 2017 yılının 9 aylık faaliyetleri ile ilgili 10 dakikalık video sunum gerçekleştirildi.

Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel 2017 Yılı birinci meclis toplantısını yönetmek üzere kürsüye davet edildi.

Onursal Oda Başkanı yaptığı konuşmada;” odamız faaliyetlerini izledik. Yönetim kurulumuz görüldüğü üzere boş durmamış dolu dolu bir dokuz aylık çalışma dönemi geçirmişler. Ben sizler adına meslektaşlarım adına arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum bu güzel ve başarılı çalışmalar için.” Dedi.  Gündemin ikinci maddesi ile ilgili Oda Başkanı Bahadır Baş’a söz verdi.

Oda Başkanı Bahadır Baş; Ordu SMMM Odasının 2017 yılında yapmış olduğumuz oda faaliyetlerini slaytta izledik. Bu slayt dünü anlattı. Ben biraz bugünden, birazda yarından bahsedeceğim.’’ dedi.

 Ordu SMMM Odasında Ekim, Kasım ve Aralık ayında yapılması planlanan eğitim çalışmaları hakkında oda meclisini bilgilendirdi.

Konuşmasının devamında Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Oda meclis toplantıları aile içi toplantılardır. Neler yaptık, neler yapacağız, neler yapmalıyız birlikte katılımcı olarak belirlemek için bir aradayız. Arkadaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Ekim ayı içerisinde muhasebe bürolarında çalışanlar ve şirketlerde muhasebe bölümlerinde çalışanlar ile ilgili Tek düzen muhasebe hesap planı eğitimi yapacağız.  Bunu Ticaret Odalarında hem Ordu’da hemde Fatsa’da ortak olarak yapacağız. Kasım ayında muhasebe mesleğinde hizmet pazarlama ve mesleğin sorunları konulu bir seminer düşünüyoruz. Bu konuda hizmet pazarlama konusunda çok fazla talep geldi.

Meslek üzerinde yaşanan sorunlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının devamında BAŞ; Sahte sigortalılık konusu çok fazla karşımıza geliyor. Sahte sigortalılık işverenin bilgisi ve talimatı olmadan yapılan sigortalılık olarak geçiyor. Tabi burada şu sorun ile karşılaşıyoruz işçi ben çalışmadım işyerine gitmedim işvereni tanımıyorum paramı muhasebeciye veriyorum ifadesi SGK Denetmenine veya kaçakçılık büroda polise verince meslektaş açısından bu işlemin sonuçları ağır oluyor. Bu hususa dikkat etmeliyiz. Kimsenin parasını alıp sigortalı göstermemeliyiz. Yine bazı dosyalarda meslek mensuplarının kendi çalışanlarını başka işyerlerinde sigortalı gösterdiklerini bunu bir tahsilat şekli olarak kullandıklarını görüyoruz. Bunların sonuçları meslekten ihraca kadar giden boyutu var. Değerli arkadaşlar hiç bir meslek mensubunun bu konuda sıkıntı yaşamasını istemeyiz.

Muhasebe kayıtlarımızı gerçeğe, belgeye ve hukuka uygun yapmalıyız. Bizim işimiz belgeye dayanmak ‘’dedi.

Gündemin 3’ncü Maddesinde Mesleki Araştırma ve Mevzuat Komisyonu Başkanı Sezai kantar; KDV Kanununu ile ilgili değişiklik önerisini içeren Oda Raporunu meclis üyelerine sundu.

Gündemin Son Maddesi soru cevap ve görüşler maddesinde Meslek Mensupları; Sedat Özel, Sayit Gültepe, Akif Aydoğdu, Ahmet Arpacıoğlu, Ümit Tanrıver, Ahmet Giray Yıldırım ve Gülgin Eyüpoğlu çeşitli görüşlerini paylaştılar.