‘‘CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN 97. YILI KUTLU OLSUN’’

Ekim ayının asla atlanıp, unutulmayacak en büyük özelliği, 29 Ekim’i içerisinde barındırmasıdır. Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin ve gelişimin simgesidir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı'yla düşmandan, Cumhuriyetle çağdışılıktan ve geri kalmışlıktan kurtulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, bu siyasi coğrafyanın ekonomik olarak da vatan hâline getirilmesinin, Kurtuluş Savaşı'yla kazanılan zaferin ekonomik zaferle taçlandırılmasının adıdır.

Bir yaşam biçimi olan Cumhuriyet, kültürdür, çağdaşlaşmadır, bağımsızlıktır, karanlıktan aydınlığa giden yoldur, cehalete başkaldırıdır. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olması şiarı ile kuruldu. Kulun kula kulluğuna son vermek eşit yurttaşlar eşit bireyler yaratmak için kuruldu. Cumhuriyet rejimi Ulu Önderin; “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirme iddiasının kendisidir.

Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda biz mali müşavirler yürümeye devam edeceğiz. Hiçbir güç buna engel olamayacaktır. Hiçbir güç bizi bölemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Buna yürekten, kalpten inanıyorum. İnanıyoruz. Ve Böyle bir liderin evladı olduğum/olduğumuz için gurur duyuyorum. Mustafa Kemal Atatürk gibi vizyoner bir liderin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde nefes almak büyük bir onurdur.

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bütün milli mücadele kahramanlarını ve vatanımızın bütünlüğü ve birliği için canını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

SMMM Bahadır BAŞ

Oda Başkanı