CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Sayın Seyit Torun, CHP Ordu İl Başkanı Sayın Atila Şahin ve CHP Altınordu İlçe Başkanı Sayın Yelda Dalak İle Birlikte Oda Başkanımız Bahadır Baş’ı Ziyaret Ettiler.

Ziyaretçileri Onursal Başkanımız Ertuğrul YÜKSEL, Oda Sekreterimiz M.Ender SÖNMEZ, Denetleme Kurulu Başkanımız Hatice ŞAHİN ERGÜL, Haksız Rekabet Kurulu Başkanımız Osman GÖZÜKAN, Etik Kurulu Başkanımız Gülizar ÇAKMAK ve Meslek Mensupları Karşıladılar.

Ziyarette CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Sayın Seyit TORUN; Kobilerimizin sorunlarının ve beklentilerinin direk içinde olan birebir takip eden de sizlersiniz Mali Müşavirlerimizin görüşleri, yaptıkları tespitler bizler için çok önemli. Türkiye her yerinde heyetlerimiz bu çalışmasının içindeler bu veriler toparlandıktan sonra ekonomi politikaları kurulu tarafımızdan da değerlendirilerek hem bir öneri hemde bizlere önümüzde ışık tutacak. Sorunların çözümünde katkı sağlayacak bu değerlendirmeleri almış olacağız. Dedi.

Ziyarette Kobi’lerin sorunları hakkında değerlendirmede bulunan Oda Başkanımız Bahadır BAŞ; Mali Müşavirler olarak bizler Kobilerin danışmalığını yapıyoruz. Kobilerimizin pek çok sorunlarını bizler de biliyoruz. Kendileri biliyorlar yaşadıkları sorunları ama bizler ile paylaştıkları sorunlar var. Bu sorunlara değinecek olursak;

* Vergi ve SGK yapılandırmalarında ilk taksit ödemesi en az altı ay sonra yapılmalı,

* İşverenlerin üzerindeki Vergi ve SGK yükü geçici bir süre kaldırılmalı,

* Geçici vergi/ peşin vergi uygulaması bu salgın süresince uygulanmamalı,

* Sahte fatura / kaçakçılık incelemeleri hariç bu süreçte vergi incelemesi yapılmamalı,

* İcra- haciz- banka hesaplarına bloke koyma gibi vergi ve sgk uygulamalarına geçici süre ara verilmeli,

* Pandemi süresince çalışan, üreten işine ara vermeyen işletmelere ayrıca bir destek bir ödül verilmeli

7- Sicil affı konusunda acil bir düzenleme yapılmalı,

Her zaman mali müşavirlerin sorununa sahip çıkan, destek olan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekilimiz Sayın Seyit TORUN’a teşekkür ediyorum.” dedi.